RetailSonar
Simulatiemodel voor omzetvoorspelling

Een uniek simulatiemodel om uw optimale winkelnetwerk te bepalen

Wilt u het effect van een opening, sluiting of aanpassing van één of meerdere winkels weten? Dat is heel nauwkeurig te becijferen via een uniek simulatiemodel. Deze voorspeltool combineert verschillende databronnen om tot zeer accurate omzetvoorspellingen te komen. Het model is ontwikkeld door onze Belgische partner RetailSonar.

Optimaliseer uw winkelnetwerk!

Door verschillende simulaties uit te voeren ontdekt u hoe uw ideale winkelnetwerk eruit ziet. Het model geeft antwoord op vragen als:

  • Wat zijn de meest kansrijke locaties voor onze nieuwe winkels?
  • Wat is het effect van een extra winkellocatie op onze bestaande winkels?
    In hoeverre vindt er kannibalisatie plaats?
  • Welk effect heeft een verbouwing, sluiting of nieuwe winkel op onze concurrentiepositie?
  • Wat is het effect van een overname?
  • Benut ik wel het volledige potentieel van mijn huidige winkel(s)?

Deze tool is speciaal ontwikkeld voor retailketens.

Ik kwam met RetailSonar (voorheen Geo Intelligence) in aanraking, omdat zij op zoek waren naar up-to-date informatie over het winkelaanbod. Locatus data is slechts één van de informatiebronnen die gebruikt wordt in de modellen van dit bedrijf. Daarnaast gebruiken de simulatiemodellen ook klantkaartgegevens, sociodemografische data, reistijden etc. Ik ben enorm onder de indruk van de nauwkeurigheid van hun prognoses, zelfs wel een beetje jaloers. – Gerard Zandbergen, CEO Locatus

Stel uw vraag aan Caroline Oudejans

Caroline Oudejans denkt met u mee over welke applicaties voor u het meeste rendement opleveren. Zij komt graag langs om meer te vertellen over de verschillende opties.