?>

Blog & nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de retail.

Big Data, een veelomvattend en veelgebruikte term. Hoe meer (goede) informatie, des te nauwkeuriger kan een omzetprognose zijn. Dat is duidelijk. Maar welke informatie zorgt voor die betere voorspelling en hoe kun je die informatie verwerken?

Als Locatus zien wij de winkelmarkt al jaren krimpen. Functieverandering is één van de belangrijke redenen dat de leegstand landelijk gezien nog stabiel blijft. Daarom vroegen wij Arno Ruigrok als gastblogger dieper in te gaan op dit fenomeen.

Lunchpauze, tijd om inspiratie op te doen voor mijn blog met een wandeling door de binnenstad van Utrecht. Ik was er zaterdag nog, maar nu vallen me toch andere dingen op. Zoals het contrast tussen de Vintage Stores en de Concept Stores.

Grootste Europese inventarisatie retailpanden en winkelpassanten in één maand

In september 2021 vindt de grootste Europese Locatus ‘operatie’ ooit plaats. Wat we normaliter spreiden over een heel jaar, hebben we door COVID-19 moet opsparen. Maar deze maand gaan we dan ook helemaal los.

Omzetvoorspellingen zijn niets nieuws, maar in vergelijking met tien jaar geleden heeft een enorme ontwikkeling plaatsgevonden. Er zijn veel meer databronnen beschikbaar, de meeste data zijn actueler en accurater en de voorspellingsmodellen zijn veel geavanceerder.

Alle seinen lijken op rood te staan voor de Nederlandse retail. We hebben al bijna 17 maanden te maken met corona en de beperkende maatregelen en winkelsluitingen. Het aandeel van online groeit ongekend hard, niet alleen in de ‘bekende’ branches, maar ook  in relatief nieuwe branches zoals food. Een groot deel van de (zelfstandige) retailers heeft

De zomerperiode is weer aangebroken. De één duikt dan de zee in, de ander juist in de data. Nu veel mensen op vakantie zijn is er vaak wat extra tijd om eens goed in de data te duiken, zodat u na de zomervakantie goed onderbouwd aan de slag kunt. Kunt u daarbij hulp gebruiken of mist u nog belangrijke informatie?

In de 19e eeuw ging Londen gebukt onder een serie uitbraken van de Cholera epidemie. In die tijd had niemand echt een goed idee waardoor Cholera nu veroorzaakt werd. Tot in 1854 een slimme arts, John Snow, Cholera gevallen in de stadskaart van Londen ging zetten.

Als je online een fototoestel koopt zit je middenin de verkooptechnieken Upsell en Cross sell. Het aanbevolen toestel (beste prijs/kwaliteitverhouding) is nooit het goedkoopste toestel. En nadat je het gekocht hebt krijg je nog een aantal suggesties voor extra items: heb je nog een tas, kabeltje, geheugenkaart nodig?

De afgelopen jaren zagen we de risico’s dat een winkel sluit gestaag toenemen. Begin 2020 bereikte de Retail Risk Index zelfs de hoogste score in de afgelopen 10 jaar. Wat staat ons te wachten als de winkels weer open mogen? Wordt het een slagveld of zal er sprake zijn van een veerkrachtig herstel?

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.