?>

Recente berichten

 1. Welke branches springen er het meeste uit in België?

  Reacties uitgeschakeld voor Welke branches springen er het meeste uit in België?

  Verandering gaat geleidelijk. De slager vertrekt, een nieuwe lunchroom opent en de schoenenwinkel verhuist naar een retailpark. In kleine stappen verandert de winkelstraat. Maar hoe groot zijn de verschillen na 10 jaar? (meer…)

 2. Welke branches springen er het meest uit in Nederland?

  Reacties uitgeschakeld voor Welke branches springen er het meest uit in Nederland?

  Verandering gaat geleidelijk. De bakker vertrekt, een nieuwe lunchroom opent en de schoenwinkel verhuist naar twee straten verderop. In kleine stappen verandert de winkelstraat. Maar hoe groot zijn de verschillen na 10 jaar? (meer…)

 3. Kunnen stijgende leegstandscijfers gelinkt worden aan nieuwe retailparken?

  Reacties uitgeschakeld voor Kunnen stijgende leegstandscijfers gelinkt worden aan nieuwe retailparken?

  Louis Duhamel is student Vastgoed aan de AP Hogeschool te Antwerpen. Voor het onderzoek van zijn bachelorproef benaderde hij ook Locatus voor data. Louis is geboren en getogen in Mechelen. Deze stad heeft de laatste jaren enorm ingezet op het ontwikkelen van zowel het retailvastgoed in de stad als aan de stadsrand. Deze ontwikkeling was de inspiratiebron voor het thema van zijn onderzoek.  (meer…)

 4. Online supermarktbestedingen in kaart

  Reacties uitgeschakeld voor Online supermarktbestedingen in kaart

  In 2018 voorspelde de Rabobank dat in 2025 20% van de dagelijkse boodschappen online zou worden gekocht. Daar kon destijds niemand zich iets bij voorstellen, maar het schudde de markt wel wakker. Voor Supermarkt & Ruimte was dit aanleiding om de ontwikkeling van online boodschappen doen structureel te gaan volgen.

  (meer…)

 5. Drie redenen voor champagne

  Reacties uitgeschakeld voor Drie redenen voor champagne

  Dit jaar konden we op de Provada twéé nieuwe producten – beide data dashboards – introduceren. Nieuwe datasets, die u nóg meer inzicht geven in wat er speelt in de markt. Een dashboard over woningbouwplannen én een dashboard over online supermarktbestedingen.  

  (meer…)

 6. Vanaf nu alle woningbouwplannen in Nederland in één overzichtelijk platform 

  Reacties uitgeschakeld voor Vanaf nu alle woningbouwplannen in Nederland in één overzichtelijk platform 

  Locatus heeft een nieuwe database met alle woningbouwplannen in Nederland. Deze database bevat informatie over provinciale en gemeentelijke woningbouwopgaves én alle harde en zachte woningbouwplannen (voor meer dan 50 woningen). De database is opgezet met dezelfde doelstelling als de Locatus retaildatabase: zorgen dat organisaties goede informatie hebben om investeringsbeslissingen op te baseren. (meer…)

 7. Transformatie: soms kan het, soms moet het, maar makkelijk is het nooit…

  Reacties uitgeschakeld voor Transformatie: soms kan het, soms moet het, maar makkelijk is het nooit…

  Transformatie is op veel plaatsen urgenter dan ooit tevoren, en velen weten – uit ervaring – dat dit veel eenvoudiger lijkt dan het in de praktijk is. Daarom vroegen we Arno Ruijgrok (PlacesPropertiesPeople) en Sandra Suijkerbuijk (Kadaster) hun praktijkervaring te delen tijdens onze kennissessie over transformatie. En omdat de plaatsen beperkt waren, hebben we hun verhaal samengevat in een whitepaper. (meer…)

 8. Wonen boven winkels: hoeveel potentie is daar voor nieuwe woningen?

  Reacties uitgeschakeld voor Wonen boven winkels: hoeveel potentie is daar voor nieuwe woningen?

  De Nederlandse woningmarkt kookt op dit moment over. De prijzen van woningen rijzen de pan uit. Voor veel jongeren is het vinden van een goede betaalbare woning bijna onbereikbaar. Om dit probleem op te lossen heeft minister de Jonge de taak gekregen om binnen 10 jaar 1 miljoen nieuwe woningen te bouwen. Door milieuregels, trage procedures en andere bestuurlijke hobbels lijkt dit een onmogelijke ambitie. (meer…)

 9. De Belgische en Nederlandse retailmarkt in kengetallen

  Reacties uitgeschakeld voor De Belgische en Nederlandse retailmarkt in kengetallen

  Overal zijn winkels. Het dorpje waar ik vroeger opgroeide had toch nog twee kleine supermarkten, een fietsenmaker, een bakker en een drogist. En waarschijnlijk nog een paar winkels die ik me niet meer herinner. Maar waar hebben we het nu over als we naar het grote geheel kijken? Hoeveel verkooppunten hebben België of Nederland? En hoeveel winkelmeters zijn dat dan? (meer…)

 10. Extreem weinig stoppende winkels in 2021

  Reacties uitgeschakeld voor Extreem weinig stoppende winkels in 2021

  Begin 2021.

  Voor één keer was iedereen het erover eens: het kon niet anders, met grootschalige inentingen op komst zouden de winkels weer snel open gaan. En in het nieuwe normaal zouden veel winkels het niet gaan overleven zonder overheidssteun. Overduidelijk.

  Het liep totaal anders. (meer…)