Kennissessie ‘Van Consument tot Retaillocaties’

@ Technopolis te Mechelen

Tijdens deze kennissessie krijgt u een goed beeld van de trends en ontwikkelingen van de Belgische winkelmarkt. Welke trends zien wij als Locatus? Wat kan Ronald den Ouden (Sirius Insight) ons leren over de Belgische consument en waar deze shopt? Hoe kijkt Jan de Nys (Retail Estates) tegen de markt aan vanuit vastgoed- en locatieperspectief?


Programma

09.30 – 10.00 uur  Ontvangst met koffie/thee bij Technopolis
10.00 – 10.30 uur   Landelijke retailtrends – Gerard Zandbergen
10.30 – 11.00 uur    Feiten & trends over de consument – Ronald den Ouden
Pauze
11.30 – 12.00 uur    Het vastgoedperspectief – Jan De Nys
11.45 – 12.30 uur     Case & vragen aan sprekers
12.30 – 13.30 uur    Lunch

Aanmelden kennissessie 23 oktober (gratis)


Sprekers


Gerard Zandbergen, Locatus

Gerard Zandbergen neemt u mee in de landelijke retailtrends in België. Hij plaatst deze trends in Europees perspectief en zoomt vervolgens verder in op de locale situatie. Welke verschillen zien we tussen regio’s en type winkelgebied?

Gerard Zandbergen is CEO van Locatus en spart regelmatig met de spelers op de retailmarkt over de kansen voor de toekomst. Locatus heeft als doel de retailmarkt transparant te maken, zodat haar klanten hun kansen en risico’s helder in beeld hebben.


Ronald den Ouden, Sirius Insight

Ontdek in deze presentatie tal van feiten en trends over de Belgische consument. Wie is, en waar vind ik mijn doelgroep? Waar open ik een nieuw verkooppunt? Welke omzet kan ik verwachten?  En welke verschillen ziet Sirius tussen de consumenten in de verschillende winkelgebieden?

Ronald den Ouden is partner bij SIRIUS Insight en adviseert al meer dan 10 jaar B2C bedrijven bij het maken van de beste doelgroep- en locatiebeslissingen. De kennis en data over de Belgische consumenten, de gelokaliseerde marktpotentiëlen en de robuuste algoritmes maken van de geomarketingexpert een betrouwbare partner voor tal van aanbevelingen.


Jan De Nys, Retail Estates

Waarom investeert Retail Estates juist in de winkels die niet in het centrumgebied liggen? Jan De Nys vertelt over de strategische keuzes en wat volgens hem de kracht is van de baanwinkels en de retailparken.

Jan De Nys is CEO van Retail Estates. Deze vastgoedvennootschap (GVV) belegt hoofdzakelijk in Belgisch en Nederlands winkelvastgoed aan de rand van woonkernen of invalswegen naar stedelijke centra. Retail Estates is met bijna 850 baanwinkels één van de grootste winkeleigenaars van de Benelux.