A.S. Watson

" Je kunt een groot stuk van het werk al vanachter je bureau doen en hoeft niet als een kip zonder kop door de Benelux te rijden."

Op zoek naar geschikte locaties

Allereerst bekijken we met de Verkooppunt Verkenner waar we nog geen vestigingen hebben. Als deze witte vlekken in kaart zijn gebracht bekijken we wat het verzorgingsgebied van de potentiële locatie is. Hoeveel inwoners wonen er in de buurt? En wat voor invloed kan deze nieuwe locatie hebben op onze bestaande vestigingen?

A.S. Watson passanten tellen op maat via Locatus

Op basis van de passantentellingen kunnen we de potentiële omzet beter bepalen. Als de locatie geschikt blijkt voor een nieuwe winkel, gaan we deze proberen aan te huren.

Passantentellingen op maat

“Als er een geschikte nieuwe locatie in beeld is, geven we Locatus de opdracht om daar passanten te tellen. Doel hiervan is om de omzet nauwkeuriger in te kunnen schatten,” legt Kloos uit. “Bij zo’n maatwerktelling laten we vaak op drie plekken tellen: op de plaats waar de nieuwe winkel moet komen, bij een grote supermarkt in de buurt en bij een andere groter trekker, zoals H&M.

De uitkomsten van deze telling leggen we vaak naast de passantenaantallen van onze bestaande vestigingen.

– A.S. Watson Benelux