Normal gebruikt Locatus als vraagbaak voor locatievraagstukken

Normal is een jonge Deense discountdrogisterij. De eerste winkel opende in april 2013 in Silkeborg en ondertussen zijn er meer dan 250 winkels in Scandinavië, Frankrijk en Nederland. In Nederland opende de eerste winkel in mei 2018 op Hoog Catharijne. De 9e winkel opent in Hoofddorp. De discounter werkt met vaste lage prijzen voor merkartikelen. Vriendelijk personeel en een prettige winkelomgeving staan bij hen voorop.

Björn van Driessche, Partner & General Manager, kende Locatus al vanuit zijn vorige baan als Managing Director bij Flying Tiger. “Toen we met Normal begonnen, was de eerste prioriteit om goede nieuwe locaties te vinden. Voor mij was toen meteen duidelijk dat ik daarvoor bij Locatus moest zijn.

Als we een nieuwe lead krijgen voor een pand dat aan onze basisvoorwaarden voldoet (juiste oppervlakte, huurprijsindicatie etc.) bellen we met Locatus voor een passantenrapport. Door deze cijfers te combineren met een simultaantelling bij de nieuwe locatie en huidige locaties kunnen we een goede inschatting maken van het omzetpotentieel.”

“Daarnaast delen wij omzet- en transactiecijfers met Locatus om verbanden te kunnen leggen. Zo onderzoekt Locatus voor ons of er significante factoren zijn die ons succes vergroten of verkleinen. Denk hierbij aan inkomen, welke mensen wonen in de omgeving, nabijheid van andere ketens en natuurlijk het aantal drogisterijen.”

Een goede inschatting van de omzet helpt
ons bij de huurprijsonderhandelingen

Björn van Driessche: “Wij zijn nog relatief klein, maar stel je hebt 50-60 winkels, dan zullen succesfactoren zich steeds scherper aftekenen. Ik denk dat er in de retail nog te veel beslissingen genomen worden op buikgevoel. Natuurlijk blijft dit een rol spelen, maar ik vind objectieve data als extra stok achter de deur van wezenlijk belang. Door onze omzetinschatting weten we welke huurprijs acceptabel is voor een pand. Dit helpt ons enorm bij de onderhandelingen met de pandeigenaar.”

Met welke adhoc vraag ik ook kom,
we krijgen altijd snel antwoord

“Ik heb nu via twee bedrijven samengewerkt met Locatus, en ik stel met name de persoonlijke en prettige samenwerking op prijs. Ik kan er met elke vraag terecht. Het is fijn om te weten dat je altijd even kunt sparren als het nodig is.”

————————————————————————————————————————————-

Voetnoot: Normal heeft geen abonnement op onze data, maar op onze kennis. Voor een vast bedrag per jaar mogen zij alle vragen stellen die zij willen om goede (locatie)beslissingen te kunnen nemen.

Stel uw vraag aan Mardi Kok

Mardi Kok denkt met u mee over welke applicaties voor u het meeste rendement opleveren bij relocatie- en expansievraagstukken. Hij komt graag langs of vertelt via Teams meer over de verschillende opties.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.