Wie is Locatus?

Locatus is marktleider op het gebied van retailinformatie in de Benelux. En breidt uit naar steeds meer Europese steden.

Nadat Baptist Brayé voor de zoveelste keer eerst veel tijd kwijt was met informatie verzamelen voor hij advies kon geven, dacht hij:

Ik zal toch niet de enige zijn die behoefte heeft aan actuele informatie over de retail?

En zo ontstond ruim 20 jaar geleden het idee om een database op te bouwen vol nuttige informatie over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten. We zijn hierin uniek. Nergens vind je een retaildatabase van de Benelux die zo compleet, uitgebreid en actueel is. Zo kan iedereen – dus ook u – snel en eenvoudig toegang krijgen tot essentiële informatie voor onderzoek, locatie- en beleidsbeslissingen.

Ondertussen heeft ons dataplatform Locatus Online bijna 2.000 gebruikers bij retailers, vastgoedpartijen, overheid en onderzoeksbureaus in België, Nederland en Luxemburg.


Waar kunnen we u bij helpen?

Wij zorgen dat u altijd over actuele & handzame informatie beschikt voor uw beslissingen over retaillocaties en retailvastgoed. Strategisch: waar wil ik naar toe als organisatie: waar liggen kansen of juist risico’s? Of meer uitvoerend: waar wil ik filialen openen/sluiten, waar wil ik aankopen/verkopen,  waar wil ik retail wel/niet toestaan?

Om deze enorme hoeveelheid aan data beter te kunnen inzetten, kijken we samen welke informatie ú nodig heeft. U kunt dan vervolgens kiezen voor dagelijkse toegang tot een van onze online platforms of analysetools – met alleen de informatie die voor u van belang is – of een maatwerkanalyse die antwoord geeft op een specifieke vraag.


Data verzamelen zit in ons DNA

Wij verzamelen al ruim 20 jaar zelf informatie over alle winkels en consumentgerichte dienstverleners. Dus van modewinkel tot kapper, van restaurant tot benzinestation of van schoenwinkel tot supermarkt. Onze buitendienst bezoekt en onderzoekt continu alle winkelgebieden in de Benelux, en daarnaast 50 grote Europese steden.

Retaildata verzamelen is echt monnikenwerk. Onze 12 veldmedewerkers zijn dag-in dag-uit op pad. Door weer en wind werken zij aan een up-to-date databestand. Jaarlijks rijden zij zo’n 250.000 km , lopen ze 9.000 km en vliegen ze 40 a 50.000 km om informatie over winkels en winkelgebieden te verzamelen.

Sinds 2021 zetten we onze expertise van data verzamelen ook breder in. In 2022 konden we daarom weer een bijzonder dataplatform introduceren: de Locatus database woningbouwplannen: met alle woningbouwplannen van Nederland overzichtelijk in één online platform. Zo weet u ook bij welke winkels het verzorgingsgebied gaat groeien. En heeft u andere vragen waar het antwoord moeilijk op te vinden is? Neem dan contact op: we kijken graag samen of we u verder kunnen helpen.


De mensen achter de data

Onze teams zetten zich allemaal in voor kwaliteit en zijn zeer divers: van dataverzamelaars tot data-analisten of adviseurs. Wil je ook bij ons werken? Kijk of er een vacature openstaat.

Maak kennis met de teams


Waarom kiezen voor Locatus data & analysetools?

Omdat u op zoek bent naar informatie over winkelvastgoed om uw beslissing op te baseren. Maar waarom zou u juist voor onze informatie & tools kiezen?

Omdat u zo zeker weet dat u over actuele informatie beschikt. Actueel en compleet, want de database bevat alle verkooppunten in de Benelux. Onze veldmedewerkers zijn dagelijks onderweg om alle informatie zelf te controleren en aan te vullen. Daarnaast wordt de data continu geactualiseerd via scraping en deskresearch. We nemen niets klakkeloos over: alle informatie wordt eerst door onze deskresearchers geverifieerd.

Omdat u met onze gegevens objectieve informatie in handen heeft. Wij verzamelen alle gegevens voor eigen rekening en risico. Dit wil zeggen dat er nooit sprake zal zijn van belangenverstrengeling.

Omdat u met onze informatie verschillende winkelgebieden goed met elkaar kunt vergelijken. In binnen- en buitenland.

Wij verzamelen onze gegevens al ruim 20 jaar via een vaste methodiek. Hierdoor kunt u ook ontwikkelingen in de tijd goed herkennen.


Wat levert informatie van Locatus u op?

  • Tijdsbesparing, want u hoeft niet zelf aan de slag om informatie te verzamelen. En de informatie is altijd met een paar muisklikken beschikbaar via Locatus Online.
  • Kostenbesparing, want zelf deze data verzamelen kost veel meer.
  • Risicobeperking, want zo kiest u nooit de verkeerde locatie.
  • Rendementsverhoging, want u maakt zo de optimale keuzes voor retaillocaties.
  • Managementinformatie: een inzichtelijke verantwoording en onderbouwing van uw plannen richting investeerders, klanten of directie.

Wilt u weten of wij ook het antwoord hebben op úw vraag?

Lees meer over onze dataplatforms & analysetools of bel of mail ons met uw vraag.

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze data, rapporten of applicaties?
Bel of mail ons met uw vraag.

Björn Jansen (vastgoed & overheid): bjorn.jansen@locatus.com
Mardi Kok (retail & advies): mardi.kok@locatus.com
Frans Smit (België): frans.smit@locatus.com
Gerard Zandbergen: gerard.zandbergen@locatus.com