Datakubus
dé tool voor trendanalyses in de retail

De Datakubus is dé tool voor trendanalyses door de jaren heen. Deze applicatie van Locatus bevat 15 jaar aan gedetailleerde retailinformatie. Groeit de branche? Of neemt het aantal winkels juist af?

He who controls the past, commands the future

Deze uitspraak van George Orwell is ook van toepassing in de winkelplanning. Werkelijk de toekomst voorspellen is onmogelijk, maar het doortrekken van trends uit het verleden geeft sterke aanwijzingen voor de toekomst.

Met behulp van de Datakubus krijgt u antwoord op trendvragen als:

  • Hoe heeft het winkelaanbod zich ontwikkeld in een gemeente?
  • Hoe ontwikkelde het winkelverkoopvloeroppervlakte per branche?
  • Is er een groei of een afname van de filialisering in Nederland of België?
  • Hoe ontwikkelt deze branche zich?

Wij zetten de Datakubus regelmatig in voor blogs. Zoals het blog over de groei van de supermarktketens tussen 2005 en 2015.

Ook nemen wij wekelijks een branche onder de loep, en laten op twitter zien hoe het aantal verkooppunten zich ontwikkelt in de branche? Zoals bijvoorbeeld bij:

Met de Datakubus zijn de antwoorden makkelijk, snel en overzichtelijk zelf te verkrijgen. Een ideale applicatie voor onderzoekers!

Heeft u trendvragen, maar heeft u liever dat wij de analyse voor u doen? Dat kan natuurlijk ook. Een team van analisten staat voor u klaar.

Stel uw vraag aan Björn Jansen

Björn Jansen adviseert al jaren vastgoedpartijen en retailers.
Hij komt graag langs of vertelt via Teams meer over ons online dataplatforms of over hoe onze experts u kunnen helpen met uw locatie vraagstukken. Of het nu gaat om retail, woningbouwplannen of kantoren.

Andere applicaties, rapporten en analyse