Retailanalyse - het antwoord op uw vraag

Maak gebruik van de expertise van onze data-analisten voor een analyse op maat.

Natuurlijk kunt u zelf aan de slag met onze data. Maar u kunt ook gebruik maken van de expertise van onze data-analisten. Zij helpen u graag verder met uw vragen. Hier volgen een aantal voorbeelden van de vragen die wij beantwoorden voor onze klanten.

Wat is het effect van een herontwikkeling op de loopstromen in het winkelgebied? 

Wij kunnen voor u een voorspelling maken van de toekomstige loopstromen. Wat zal het effect zijn als er een nieuw winkelgebied bij komt? Of als winkels worden samengevoegd of verplaatst?

Hoewel dit voorspellen geen exacte wetenschap is, liggen in voorgaande gevallen de resultaten heel dicht bij de uiteindelijke realiteit. Een onafhankelijk rapport geeft alle partijen meer duidelijkheid en zekerheid, over wat de gevolgen kunnen zijn voor de toekomst.

Waar wonen mijn klanten?

Vaak heeft u via klantkaartgegevens of garantiebewijzen informatie over uw klantenkring. Maar heeft u ook op uw netvlies staan waar uw klanten wonen? Wij kunnen deze informatie (letterlijk) voor u in kaart brengen.  Dit geeft meer inzicht dan welke lijst dan ook.

Hoe heeft dit winkelgebied zich de laatste jaren ontwikkeld?

Voordat u investeert in een winkel / winkelgebied wilt u graag inzicht hebben in het toekomstperspectief van deze locatie. U zoekt dan antwoord op vragen als:
Komen er steeds meer of juist steeds minder bezoekers? Neemt het aantal vierkante meter in mijn branche toe of af? Hoe ontwikkelt de leegstand zich?  Wat zijn de risico’s?
Met behulp van onze historische database kunnen wij deze trends helder maken.

Komen er voldoende passanten langs deze locatie?

Heeft u een nieuw winkelpand op het oog? En wilt u weten of hier genoeg voorbijgangers langskomen? Indien het pand buiten onze reguliere telgebieden valt, kunnen we ook op maat voor u tellen. Zodat u deze informatie kunt vergelijken met bestaande locaties of andere nieuwe opties.

Wat is de omzetpotentie voor deze winkel?

Bent u op zoek naar de perfecte omzetvoorspelling? Dat kan. Onze partner RetailSonar is specialist op dit gebied. Via een simulatiemodel ontdekt u hoe uw ideale winkelnetwerk eruit ziet. Wat is het effect van een opening, sluiting of aanpassing van één of meerdere winkels? Wat als er een concurrent bijkomt of juist vertrekt?

Stel uw vraag aan Björn Jansen

Björn Jansen adviseert al jaren vastgoedpartijen en retailers.
Hij komt graag langs om meer te vertellen over onze databanken en applicaties.

Andere applicaties, rapporten en analyse