Retailanalyse - het antwoord op uw vraag

Maak gebruik van de expertise van onze data-analisten voor een analyse op maat.

Natuurlijk kunt u zelf aan de slag met onze data. Maar u kunt ook gebruik maken van de expertise van onze data-analisten. Zij helpen u graag verder met uw vragen. Hier volgen een aantal voorbeelden van de vragen die wij beantwoorden voor onze klanten.

Hoe staat mijn retailportefeuille er voor?
buy – hold – sell

Hoe uw vastgoedportefeuille er nu voor staat is één ding. Maar is uw portefeuille ook toekomstbestendig? Wij kunnen u helpen meer inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van de verschillende winkelgebieden. Welke retaillocaties ontwikkelen zich positief en welke negatief. Welke projecten zijn/blijven interessant voor u, ook met het oog op de toekomst.

 

Wij helpen u uw huidige portefeuille in een context te plaatsen door naar verleden, heden en toekomst te kijken. Daarnaast vergelijken we locaties met soortgelijke locaties en hoe zij presteren ten opzichte van landelijke trends. Onze experts zitten dag-in dag-uit met hun neus in de retaildata. Hun jarenlange ervaring in combinatie met kennis van winkelgebieden en onbetwistbare data staat garant voor een realistische toekomstverwachting.

Wat is ons optimale winkelnetwerk?

Deze vraag krijgen we van verschillende retailers: de één heeft een andere formule overgenomen en wil weten wat het optimum is voor deze nieuwe combinatie. De ander besluit twee formules samen te voegen onder één naam, en wil weten waar dan teveel overlap zit, of waar juist nog ruimte is voor de formule. Een ander wil zijn/haar huidige winkelnetwerk eens goed onder de loep nemen. Corné Mulders van Blokker vertelt hoe zij samen met Locatus hun winkelnetwerk onder de loep genomen hebben.

Case Blokker: interview Corné Mulders from Locatus on Vimeo.

Voor Blokker is onderstaande methodiek (infographic) gebruikt. Welke winkels kunnen blijven, verplaatsten, sluiten of juist extra worden geopend?

 

Wat is het effect van een herontwikkeling op de loopstromen in het winkelgebied? 

Wij kunnen voor u een voorspelling maken van de toekomstige loopstromen. Wat zal het effect zijn als er een nieuw winkelgebied bij komt? Of als winkels worden samengevoegd of verplaatst?

Hoewel dit voorspellen geen exacte wetenschap is, liggen in voorgaande gevallen de resultaten heel dicht bij de uiteindelijke realiteit. Een onafhankelijk rapport geeft alle partijen meer duidelijkheid en zekerheid, over wat de gevolgen kunnen zijn voor de toekomst.

Waar wonen mijn klanten?

Vaak heeft u via klantkaartgegevens of garantiebewijzen informatie over uw klantenkring. Maar heeft u ook op uw netvlies staan waar uw klanten wonen? Wij kunnen deze informatie (letterlijk) voor u in kaart brengen.  Dit geeft meer inzicht dan welke lijst dan ook.

Komen er voldoende passanten langs deze locatie?

Heeft u een nieuw winkelpand op het oog? En wilt u weten of hier genoeg voorbijgangers langskomen? Indien het pand buiten onze reguliere telgebieden valt, kunnen we ook op maat voor u tellen. Zodat u deze informatie kunt vergelijken met bestaande locaties of andere nieuwe opties.

 

Stel uw vraag aan Björn Jansen

Björn Jansen adviseert al jaren vastgoedpartijen en retailers.
Hij komt graag langs om u meer te vertellen over ons online dataplatform of over hoe onze experts u kunnen helpen in de juiste retaillocaties te investeren.

Andere applicaties, rapporten en analyse