Dashboard geografische spreiding
online supermarktbestedingen

Online boodschappen doen is ‘here to stay’. Hoeveel besteden Nederlandse huishoudens op dit moment online en dus niet in de fysieke supermarkt? Wat is de impact van ‘flitsbezorgers’? Welke formules groeien ‘online’ het sterkst? Supermarkt & Ruimte deed een uitgebreid panelonderzoek om antwoord te krijgen op deze vragen.

Wilt u weten hoe de online bestedingen geografisch verspreid zijn?

Locatus ontwikkelde een dashboard op basis van het onderzoek van Supermarkt en Ruimte. Hoeveel mensen doen online hun boodschappen? Hierbij worden niet alleen de online bestedingen bij supermarkten, maar ook de pure online spelers zoals Picnic en Hello Fresh,  en bestedingen via flitsbezorgers meegenomen. Deze bestedingen hebben niet alleen invloed op de fysieke supermarktomzet, maar ook op omzet van drogisten, bakkers, slagers, groentemannen etc (sector ‘dagelijks’). U ziet op kaart welk percentage van de bestedingen naar online gaat. Dit kan variëren van vrijwel niets tot zo’n 10%.

Dashboard

De basis voor het dashboard is het panelonderzoek dat elk half jaar plaatsvind. U kunt de verdeling van de online bestedingen bekijken op de kaart en in tabelvorm: per gemeente of 4-cijferige postcode.

Data ook te exporteren

De data zijn ook te exporteren om te koppelen aan uw eigen informatie of verdere analyses te doen.

Lees ook meer over de trendcijfers over online supermarktbestedingen:

Blog online supermarktbestedingen

Stel uw vraag aan Mardi Kok

Mardi Kok denkt met u mee over welke applicaties voor u het meeste rendement opleveren bij relocatie- en expansievraagstukken. Hij komt graag langs of vertelt via Teams meer over de verschillende opties.