?>

Retail Risk Index

Breng in kaart welke winkelstraten toekomstperspectief hebben of juist niet

De Retail Risk Index brengt het risicoprofiel van winkels en winkelgebieden in Nederland én België in kaart. Deze informatie reduceert onzekerheid over de toekomst van winkellocaties. En brengt helder in beeld waar de kansen liggen. Wat houdt de RRI precies in?

Bekijk eerst de video:

Het toekomstig succes op een bepaalde locatie hangt niet alleen af van de prestaties van de winkel zelf. Het totale speelveld van vraag & aanbod en de ontwikkeling van andere winkels in de omgeving bepaalt de toekomstige “overlevingskans” van de winkel.

De vraag die we onszelf stelden was: kun je met informatie uit het verleden inschatten of ondernemer uit branche X op locatie Y er over een jaar nog zit? Ja, dat kan zelfs heel goed. Deze vraagstelling resulteerde in het Retail Risk-stoplicht.

Risicoprofiel

De Retail Risk Index kwantificeert het risicoprofiel van een winkelpand via vijf performance-indicatoren:

RRI---risicoprofiel-infogra1. Pandindex: Prestaties van het winkelpand tot op heden.

2. Straatindex: Ontwikkeling van de invulling van winkelpanden in de straat rond het winkelpand.

3. Branche-index: Ontwikkeling van de branche die actief is in het pand.

4. Vraag & aanbodindex: Verhouding tussen vraag-aanbod van de branche die actief is in het pand.
(in de directe omgeving)

5. Covid-19 Index: extra factor waarde de verwachte impact van Covid-19 is meegenomen.

De laatste component, de Corona Impact & Recovery Index, rangschikt alle 4.340  winkelgebieden in Nederland en België op de impact van corona en de economische gevolgen die te verwachten zijn.

U krijgt zo dus goed inzicht welke winkelgebieden, winkelstraten of winkelpanden risicovol zijn of juist goed functioneren. U kunt zo onderbouwd beslissen waar u wilt investeren of desinvesteren. Wilt u hier meer over weten? Download de folder met uitgebreide informatie. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen met uw specifieke vragen.

Download folder Retail Risk Index

Gerard Zandbergen schreef een blogserie over de toekomst van het winkellandschap, naar aanleiding van analyses van de Retail Risk Index.

Recente verschuivingen in risicoprofiel

De afgelopen jaren zagen we de risico’s dat een winkel sluit gestaag toenemen. Begin 2020 bereikte de Retail Risk Index zelfs de hoogste score in de afgelopen 10 jaar. Wat staat ons te wachten als de winkels weer open mogen? Wordt het een slagveld of zal er sprake zijn van een veerkrachtig herstel?

Lees artikel

 

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze data, rapporten of applicaties?
Bel of mail ons met uw vraag.

Björn Jansen (vastgoed): bjorn.jansen@locatus.com
Mardi Kok (retail): mardi.kok@locatus.com
Arjan Kluin (overheid en overig): arjan.kluin@locatus.com

Andere applicaties, rapporten en analyse