Analyse voor Vastgoed

Verklein risico's en vergroot uw succes met behulp van onze actuele locatie data, tools en experts.

De vastgoed en retailmarkt staat flink onder druk op dit moment en dit heeft ook consequenties voor u als vastgoedpartij. In deze periode is het belangrijker dan ooit om goed de vinger aan de pols te hebben.  Goede data zijn daarbij van essentieel belang. Of het nu gaat om de optimale bezetting van uw panden of de totale analyse van uw vastgoedportefeuille.

Als dataspecialist hebben we alles in huis om u te helpen met uw vraagstukken over retailvastgoed, woningbouwplannen of kantoren. Waar kunnen we u zoal mee helpen? We zoomen in op de retailmarkt:


OPTIMALISEREN BEZETTING


Hoe is de branchespreiding binnen mijn winkelcentrum en waar wijkt deze af t.o.v. vergelijkbare winkelgebieden?
Een brancheanalyse geeft antwoord.

Wilt u weten hoe de verspreiding van de verschillende branches binnen uw of een ander winkelcentrum ligt? Door middel van een brancheanalyse kunnen wij dat (letterlijk) voor u in kaart brengen. Wij hebben elk verkooppunt van alle winkelcentra in onze database met o.a. de bijbehorende branche, formule, oppervlakte en passantenklasse.

Welke winkelformules ontbreken binnen mijn winkelcentrumcentrum?
De formuleanalyse vergelijkt met soortgelijke winkelgebieden.

Deze vraag kunnen we beantwoorden met een formuleanalyse. We gaan als volgt te werk: Om te beginnen, starten wij altijd met het aanleveren van een ruim aantal vergelijkbare winkelcentra. Na overleg bepalen we voor welke winkelgebieden we de formuleanalyse gaan uitvoeren. In de analyse kijken we welke winkelformules aanwezig zijn in deze winkelgebieden. Dit doen we op basis van aantal verkooppunten, maar ook op de winkelverkoopvloeroppervlakte. Hierdoor krijgt u inzicht welke winkelformules in uw winkelcentrum ontbreken die wel vaak terug te vinden zijn in vergelijkbare centra.

Hoeveel bezoekers komen er naar mijn (toekomstig) winkelcentrum?
Een passantenvoorspelling geeft inzicht.

Alles valt of staat met voldoende passanten. Stel, het bestaande retailaanbod wordt gewijzigd door het toevoegen of juist wegvallen van een supermarkt (of een andere trekker). Dit kan de passantenstromen (drastisch) veranderen. Door middel van een passantenvoorspelling kunnen wij inschatten wat de toekomstige passantenaantallen zullen worden.

Is het haalbaar om op deze locatie een winkel toe te voegen?
Laat ons een haalbaarheidsonderzoek doen.

Stel, u speelt met de gedachte om in uw winkelcentrum nog een supermarkt toe te voegen. Dan is het verstandig dat van tevoren goed te doordenken. Het is immers een grote investering. Is het verstandig om het wel of juist niet te doen? Welke gevolgen heeft dit voor uw huidige huurders? Is er voldoende marktpotentieel voor (bijvoorbeeld) een supermarkt? Met ons haalbaarheidsonderzoek analyseren we o.a. het verzorgingsgebied, het bestaande aanbod en de beschikbare vierkante meters.


OPTIMALISEREN RETAILPORTEFEUILLE


Hoe staat mijn retailportefeuille er voor? Beslissen over buy – hold – sell
Wij doen een grondige Retail Locatie Analyse voor u.

Hoe uw vastgoedportefeuille er nu voor staat is één ding. Maar is uw portefeuille ook toekomstbestendig? Wij kunnen u helpen meer inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van de verschillende winkelgebieden. Welke retaillocaties ontwikkelen zich positief en welke negatief. Welke projecten zijn/blijven interessant voor u, óók met het oog op de toekomst.

Wij helpen u uw huidige portefeuille in een context te plaatsen door naar verleden, heden en toekomst te kijken. Daarnaast vergelijken we locaties met soortgelijke locaties en hoe zij presteren ten opzichte van landelijke trends. Onze experts zitten dag-in dag-uit met hun neus in de retaildata. Hun jarenlange ervaring in combinatie met kennis van winkelgebieden en onbetwistbare data staat garant voor een realistische toekomstverwachting.


OPTIMALISEREN WINKELCENTRUM


Wilt u weten wat het winkelende publiek écht vindt van uw winkelcentrum of openbare ruimte?
Vraag het de bezoekers 

De bezoekersmonitor is gericht op het monitoren en verbeteren van de klantbeleving. Dit doen we via kwalitatief hoogwaardige enquêtezuilen op locatie, voorzien van een tablet met een uitnodigende uitstraling richting de klant. Geen eenmalige enquêtes meer, maar langdurig monitoren wat de consument er van vindt.

 


 24/7  TOEGANG TOT ONZE DATA


Zoals hierboven aangegeven staat kunnen wij antwoord geven op een specifieke vraag. Maar veel van onze klanten willen graag zelf toegang tot onze data over retail, kantoren of woningbouwplannen. Zodat ze deze elk moment zelf kunnen raadplegen. In Locatus Online brengen wij alle belangrijke informatie letterlijk in kaart.  U ziet u wat de brancheverdeling is in een winkelgebied, de planstatus van woningbouwplannen of  welke winkelformule er in een pand zit, hoeveel passanten er lopen, wat de gezondheid van een winkelgebied of de spreiding en bezetting van kantoorpanden.

Lees meer over onze databases of mail of bel ons met uw vraag.

Stel uw vraag aan Björn Jansen

Björn Jansen adviseert al jaren vastgoedpartijen en retailers.
Hij komt graag langs of vertelt via Teams meer over ons online dataplatforms of over hoe onze experts u kunnen helpen met uw locatie vraagstukken. Of het nu gaat om retail, woningbouwplannen of kantoren.