?>

Wie is Locatus?

Locatus is marktleider op het gebied van retailinformatie in de Benelux. En breidt uit naar steeds meer Europese steden.

Locatus is een onderzoeksbureau gericht op retail. Wij verzamelen al ruim 20 jaar zelf informatie over alle winkels en consumentgerichte dienstverleners. Dus van modewinkel tot kapper, van restaurant tot benzinestation of van schoenwinkel tot supermarkt. Onze buitendienst bezoekt en onderzoekt continu alle winkelgebieden in de Benelux, en steeds meer Europese steden.

Waar kunnen we u bij helpen?

Om deze enorme hoeveelheid aan data beter te kunnen inzetten voegen wij deze toe aan plattegronden (we brengen retail letterlijk in kaart) en analysetools. Daarnaast kunt u de hulp inroepen van onze data analisten. Zodat u als klant altijd over actuele & handzame informatie beschikt voor uw beslissingen over retaillocaties en retailvastgoed. Strategisch: waar wil ik naar toe als organisatie: waar liggen kansen of juist risico’s? Of meer uitvoerend: waar wil ik filialen openen/sluiten, waar wil ik aankopen/verkopen,  waar wil ik retail wel/niet toestaan?

24/7 toegang tot actuele informatie

De verzamelde gegevens, zoals (winkel)naam, winkelverkoopvloeroppervlak, formule en branche worden geregistreerd in de database. Naast gegevens op pandniveau bevat de Locatus Online ook informatie over winkelgebieden, verzorgingsgebieden, winkelpassanten, digitale plattegronden en analysetools. U kunt zelf aan de slag met onze data of wij kunnen u daarbij helpen:

Over landsgrenzen heen

Retailers en vastgoedpartijen kijken steeds verder over hun landsgrenzen heen. Hetzelfde geldt voor Locatus, als leverancier van retaildata. Wij willen onze klanten ook helpen met goede informatie voor hun Europese expansiebeleid. Zo hebben wij ondertussen ruim 50 winkelgebieden in de grote Europese steden in kaart.

De mensen achter de data

Onze teams zetten zich allen in voor kwaliteit en zijn zeer divers: van dataverzamelaars tot data-analisten of adviseurs.

Maak kennis met de teams

Vacatures

Waarom kiezen voor Locatus data & analysetools?

Omdat u op zoek bent naar informatie over winkelvastgoed om uw beslissing op te baseren. Maar waarom zou u juist voor onze informatie & tools kiezen?

Omdat u zo zeker weet dat u over actuele informatie beschikt. Actueel en compleet, want de database bevat alle verkooppunten in de Benelux. Twaalf veldmedewerkers zijn dagelijks onderweg om alle informatie zelf te controleren en aan te vullen. Daarnaast wordt de data continu geactualiseerd via scraping en deskresearch. We nemen niets klakkeloos over: alle informatie wordt eerst door onze deskresearchers geverifieerd.

Omdat u met onze gegevens objectieve informatie in handen heeft. Wij verzamelen alle gegevens voor eigen rekening en risico. Dit wil zeggen dat er nooit sprake zal zijn van belangenverstrengeling.

Omdat u met onze informatie verschillende winkelgebieden goed met elkaar kunt vergelijken. In binnen- en buitenland.

Wij verzamelen onze gegevens al ruim 20 jaar via een vaste methodiek. Hierdoor kunt u ook ontwikkelingen in de tijd goed herkennen.

Wat levert informatie van Locatus u op?

  • Tijdsbesparing, want u hoeft niet zelf aan de slag om informatie te verzamelen. En de informatie is altijd met een paar muisklikken beschikbaar via Locatus Online.
  • Kostenbesparing, want zelf deze data verzamelen kost veel meer.
  • Risicobeperking, want zo kiest u nooit de verkeerde locatie.
  • Rendementsverhoging, want u maakt zo de optimale keuzes voor retaillocaties.
  • Managementinformatie: een inzichtelijke verantwoording en onderbouwing van uw plannen richting investeerders, klanten of directie.

Dagelijks nemen grote en kleine ondernemingen beslissingen op basis van Locatus data:

Meer over klanten