Voorgaande kennissessies

Archief

Elk jaar organiseren wij een aantal kennissessies. Dit doen wij in zowel België als Nederland. Hierin behandelen wij de laatste retailtrends, geeft iemand uit het vak zijn visie en kijken we naar de toekomst. Check onze agenda voor komende kennissessies of schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste een uitnodiging voor de nieuwe kennissessies in 2024.

E-commerce en schaalvergroting heeft het winkellandschap en onze manier van winkelen wezenlijk veranderd. Dit heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering. Tijdens de Retail Masterclass van Locatus in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen op 16 oktober 2023 namen 4 sprekers ons mee in de laatste ontwikkelingen. Graag delen we deze bevindingen met onze bloglezers.

Lees over de bevindingen


Webinar of livestream terugkijken?


VBO | ONLINE TALK: WAT IS WINKELVASTGOED NOG WAARD?

Winkelvastgoed zal langzaam en nooit volledig herstellen van de coronacrisis, althans dat doen de media ons geloven. Maar is het echt zo schrikbarend als wordt gesteld? Op 24 november 2020 gaven deskundigen  Marcel Evers (Business Development INretail) en Gertjan Slob (Directeur Onderzoek Locatus) hun visie op het vraagstuk Wat is winkelvastgoed nog waard? tijdens de interactieve Online Talk met host Roland Koopman (journalist RTLZ).

Zij laten hun licht schijnen over de verschillende vragen waar elke commercieel vastgoedprofessional en winkelier op dit moment mee worstelt. Want welke invloed heeft de pandemie nou eigenlijk, moeten we echt rekening houden met een recessie? En wat gebeurt er dan met de winkelhuren? Is er eigenlijk nog wel een toekomst voor winkelvastgoed? Of gaat straks alles online?

Bekijk Online Talk


Webinar | De toekomst van middelgrote winkelgebieden

U kunt de opname van de kennissessie van april 2020 nog steeds bekijken. Dit webinar gaat over de middelgrote winkelgebieden, die het al lange tijd zwaar hebben. De intelligente lockdown doet hier geen goed aan. Gertjan Slob laat de ontwikkelingen van de laatste jaren zien en Arno Ruigrok presenteert een case waarin hij via een retail locatie analyse op zoek gaat naar oplossingen. Almere Haven is zo’n winkelgebied dat het zwaar heeft. Hij vertelt hoe dit gekomen is, en laat via een analyse zien welke keuzes hier het best gemaakt kunnen worden.

Programma webinar (1 uur en 4 min)

00.00.00 – 00.11.41 | Presentatie Middelgrote steden – Gertjan Slob
00.11.41 – 00.15.06 | Waarom de case Almere Haven – Gertjan / Arno
00.15.06 – 00.17.23 | Hoe zit winkelgebied Almere Haven in elkaar? Arno
00.17.24 – 00.19.59 | Video winkelgebied Almere Haven
00.20.00 – 01.02.46 | Case Almere Haven – Arno Ruigrok
01.02.47 – 01.04.20 | Welke invloed zal corona hebben? Arno / Gertjan


Voorgaande events 

Astrid is Marketing Communicatie Manager bij Locatus en ziet zo heel wat interessante informatie voorbij komen. Dit zorgt ervoor dat zij met enige beroepsdeformatie door de winkelstraten loopt. En daar over schrijft...