Klanten & Cases

Dagelijks nemen grote en kleine ondernemingen beslissingen op basis van Locatus data. Zij gingen u voor...

Klanten

Voor we naar de cases gaan, eerst even een indruk van de organisaties die Locatus data inzetten voor hun retailbeslissingen:


Cases

Lees hoe onze klanten Locatus data & analysetools inzetten voor hun locatievraagstukken. Of het nu gaat om het monitoren van een winkelgebied, risicoanalyses, aan- & verkoopbeslissingen, beslissingen over inkrimpen, uitbreiden of verplaatsen van winkels of prestatieverbetering. Goede informatie helpt hen de juiste beslissingen te nemen.


Onderzoek betaaluitingen voor De Nederlandsche Bank


Hoe staat het ervoor met de acceptatie van contant geld in winkels en bij andere diensten? De Nederlandsche Bank (DNB) monitort jaarlijks de ontwikkeling. De Locatus veldwerkers waren hiervoor de ogen in het veld.

 

Resultaten onderzoek


Beoordelen en monitoren Impulsaanpak Winkelgebieden met Locatus data


Ander koopgedrag zorgt voor minder winkels en minder bezoekers in het centrum. Dit vraagt om een nieuwe aanpak om centrumgebieden – ook voor de toekomst – aantrekkelijk te houden. De overheid vindt dit essentieel en ondersteunt dit financieel via de subsidieregeling Impulsaanpak winkelgebieden.

Jaques de Win, adviseur Retailagenda bij het Ministerie Economische zaken en klimaat: “De adviescommissie krijgt via de Locatus data snel inzicht in de stand van zaken van zowel het aangevraagde als het omliggende gebied. Dit is handig bij de beoordeling, maar ook als ondersteuning bij de jaargesprekken.”

Lees CASE Impulsaanpak winkelgebieden


Hoe WF communicatie effectiviteit campagnes in winkelcentrum Crimpenhof meet


Er ontbrak nog één belangrijk aspect in hun campagneplan voor winkelcentrum Crimpenhof, vertelt Fernandez: “Ik miste een tool om het effect van onze promoties en activiteiten te meten. Op dat moment kwam de bezoekersmonitor van Locatus onder mijn aandacht. Dit was precies waar ik naar op zoek was.”

Lees CASE WF communicatie