Locatus goes Europe

Grootste Europese inventarisatie retailpanden en winkelpassanten in één maand

In september 2021 vindt de grootste Europese Locatus ‘operatie’ ooit plaats. Wat we normaliter spreiden over een heel jaar, hebben we door COVID-19 moet opsparen. Maar deze maand gaan we dan ook helemaal los.

In één maand tijd gaan wij de retail inventariseren en actualiseren

  • in de centra van 34 Europese steden
  • verspreid over 19 landen
  • bij elkaar zo’n 26.000 retailpanden
  • uit 225 verschillende branches
  • en circa 4.747 verschillende retailketens.

In dezelfde maand tellen we ook de winkelpassanten

  • in de centra van deze 34 Europese steden
  • verspreid over 1.608 telpunten.

Covid-19 heeft geen Europese stad onberoerd gelaten. In Nederland en België zagen we het aantal winkelpassanten drastisch dalen en zijn we nog lang niet terug op het oude niveau. Met name de grote binnensteden hebben het zwaar. Steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hebben niet alleen last van de toename van internetaankopen en het mijden van drukte. Zij missen ook de toeristen. Dat zal zeker ook het geval zijn in andere grote Europese steden. Maar in welke mate?

Locatus gaat het voor u (en ook voor een grootschalig onderzoek van BNP Paribas) onderzoeken.

Wanneer er minder bezoekers naar de winkels komen, zal dat ook consequenties hebben voor de leegstand. Zou je denken. In Nederland is gebleken dat de leegstand landelijk gezien vrijwel gelijk is gebleven (zelfs licht gedaald de laatste maanden). Maar de grote binnensteden hebben het zwaar.
Hier zagen we de winkelleegstand stijgen van 7,9% begin 2021 naar 8,3% in augustus (lees ook het blog over de paradox van de winkelleegstand in coronatijd).

Hoe staat het ervoor in de belangrijke Europese winkelstraten?
Ook dat onderzoeken wij in september!

Winkelpassanten rapportages

Komt er voldoende winkelpubliek langs? Deze informatie is bij uitstek geschikt om nieuwe (winkel)locaties te beoordelen. Of de performance van uw huidige winkel/centrum te monitoren. Een winkelpassantenrapportage geeft u snel inzicht in het druktebeeld.

Astrid is Marketing Communicatie Manager bij Locatus en ziet zo heel wat interessante informatie voorbij komen. Dit zorgt ervoor dat zij met enige beroepsdeformatie door de winkelstraten loopt. En daar over schrijft...

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.