Shopview Mechelen 4 oktober

De retail in de Belgische centrumgebieden heeft het al jaren zwaar. Dat zien we terug in de toenemende leegstand en de afnemende passantenaantallen in de kernen. E-commerce en de toename van perifere ontwikkelingen zijn hier mede debet aan. Hoe zien we deze landelijke trends terug in een middelgrote stad als Mechelen?

Gertjan Slob bekijkt de ontwikkelingen vanuit de data. Bart De Smedt neemt de tegenovergestelde invalshoek. Hij vertelt hoe de “profploeg” kan helpen de Vlaamse kernen te versterken.

Bekijk het programma en wees er snel bij met inschrijven, want vol is vol.


Programma dinsdag 4 oktober 2022

12.00 – 13.00 uur Ontvangst met LUNCH bij Lamot
13.00 – 13.40 uur Retail locatie analyse Mechelen, Gertjan Slob, Locatus
13.40 – 14.10 uur Pauze
14.10 – 14..50 uur Profploeg als vliegwiel voor versterken Vlaamse kernen, Bart De Smedt, Quares
14.50 – 16.00 uur Rondwandeling centrum Mechelen – in kleine groepen
16.00- 17.00 uur Afsluitende borrel

 

Inschrijven Shopview (gratis)


Sprekers

Gertjan Slob, Directeur Onderzoek Locatus

Retail locatie analyse Mechelen | Gertjan Slob, Directeur Onderzoek Locatus

Gertjan Slob is directeur Onderzoek bij Locatus. Hij zal vanuit landelijk perspectief inzoomen op het centrum van Mechelen. Wat vertelt een retail locatie analyse ons over deze stad? Welke landelijke trends zien we terug en welke gevolgen hebben deze voor een stad als Mechelen?

Bart De Smedt, Quares

Profploeg als vliegwiel voor versterken bedrijvige Vlaamse kernen | Bart De Smedt, Quares

Bart de Smedt is Chief Innovation Officer bij Quares. Om te kunnen zorgdragen voor de duurzame stad van morgen is een “profploeg” nodig die verandering in beweging zet. Hoe ziet zo’n profploeg er uit? Welke partijen en kwaliteiten zijn van belang? Bart De Smedt vertelt hoe Quares dit team coacht, zodat er een structurele toekomstgerichte aanpak komt die de bedrijvige kernen versterkt.