De kracht van het anders kijken: trends in de winkelmarkt

De waarde van vastgoed is een afgeleide van het gebruik ervan. Deze maand publiceerde FGH-bank  hun Vastgoedbericht 2015: De kracht van het anders kijken. Het Nederlandse consumentenvertrouwen bereikte in 2014 weer het niveau van voor de crisis. Maar de retailmarkt is duidelijk anders dan voor de crisis. Daar ligt een scala aan oorzaken aan ten grondslag. In het rapport van FGH bank wordt de retailmarkt onder de loep genomen via de DESTEP-methode. Daarbij ontstaat inzicht in relevante trends op basis van Demografische, Economische, Sociaal-Culturele, Technologische, Ecologische en Politiek-Juridische factoren. Deze vertalen zij vervolgens door naar mogelijke effecten voor het vastgoedgebruik.

Om tot trendanalyses over winkelvastgoed te komen is FGH-bank continu op zoek naar data. Hoe staat het er nu voor, welke trend zien we, kunnen we al iets zeggen over toekomstige ontwikkelingen? Daar komt Locatus om de hoek kijken. Wij hebben immers die databanken met actuele, maar ook historische informatie. Zij vroegen of ze mij mochten interviewen over wie Locatus nu precies is, welke data wij hebben als het gaat om Big Data en wat onze productinnovaties zijn? Ik vertel hier met plezier over. Ook aan u.

 

 

Peter Nieland

Peter Nieland is directeur van Locatus Nederland. Hij werkt al zijn hele leven in de vastgoeddata. Ruim dertig jaar geleden startte hij zijn carrière bij het Kadaster. In 2007 kwam hij in dienst bij Locatus. Peter is een man van de geografische informatiesystemen (GIS) en kaarten. Hij spart regelmatig met retailers en vastgoedpartijen. Daardoor heeft hij een goed beeld van wat er speelt in de retailmarkt.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.