Eerste Nederlandse Apple store op B2-locatie

Voor alle Nederlandse Apple fans is het deze week weer een bijzondere week. In Amsterdam gaat op 3 maart om 10 uur ‘s ochtends de eerste Apple retail store van Nederland open. Nederland is hiermee het 7e land in Europa met een Apple retail store. Eerder zagen we dat de komst van een internationale keten als Primark een sterke invloed heeft op passantenstromen. Maar geldt dit ook voor deze Apple Store?

De locatie van de eerste Nederlandse Apple Store is in het Hirschgebouw op het Leidseplein. In hetzelfde pand is ook het hoofdkantoor van Apple Nederland gevestigd. De Apple Store is een opvallende verschijning binnen de branchering van het plein dat vooral bekend staat als horecaconcentratie in Amsterdam.

Het Leidseplein (t.h.v. het Hirschgebouw) is op dit moment een gedeelte van het centrum van Amsterdam met een B2 segmentatie. Dat wil zeggen: Het aantal passanten op dit punt is 10-25% van het aantal passanten op het drukste punt in het centrum. De huidige Apple resellers zitten veelal op A1/A2 locaties in winkelgebieden. Gaat de Apple store ervoor zorgen dat de passantenstromen in de omgeving Leidseplein/Leidsestraat gaan verbeteren en daarmee ook een A-segment worden? Wij gaan tellen in maart. De nieuwe passantencijfers van dit voorjaar zullen het laten zien.

Wordt dus vervolgd!

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.