Hoe ‘fabrikant’ zelfstandig ondernemers helpt

De omzet bij de detailhandel staat onder druk. Dat voelen niet alleen de retailers in hun portemonnee, maar ook hun leveranciers. Die gaan daar weer op verschillende manieren mee om. Laatst kwam ik een voorbeeld tegen waarbij flink geïnvesteerd wordt in een lange termijn relatie..

Het ging om een branche waar relatief veel zelfstandige ondernemers zijn.  Vooral bij de kleinere retailers is gebrek aan tijd en middelen om alles zelf op te pakken.  De fabrikant ondersteunt hen vast nog op meer manieren, maar laat ik vertellen hoe ze de informatie van Locatus inzetten.

Een win-win situatie voor zowel retailer als fabrikant
De fabrikant maakt omgevings-  en vestigingsplaatsanalyses voor de zelfstandig ondernemer. Zo heeft deze een beter inzicht in het marktpotentieel, de opbouw van de klanten in zijn verzorgingsgebied, zijn concurrenten etc. Daarmee kan de retailer veel gerichter een marketingplan opzetten. Of een beslissing om uit te breiden of te verhuizen onderbouwen.
Er onstaat zo een goede verstandhouding met de wederverkoper en dat zal niet ten koste gaan van ‘zijn’ merk. Integendeel. Deze manier van werken heeft nog meer voordelen. De fabrikant heeft zelf  ook inzicht  in de omgeving van zijn verkoopkanalen en weet zo of hij bij de juiste wederverkopers zit, en of ‘zijn potentieel’  in die plaats voldoende benut wordt. Bovendien komt het hem uiteindelijk ook weer ten goede als de retailer met zijn hulp gerichter en beter promotionele acties kan opzetten.

Weer een voorbeeld dat goede service voor klantenbinding zorgt. Nu niet van retailer richting consument, maar van fabrikant richting retailer.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.