Kaarten intekenen voor het Rode Kruis
Help ook mee!

Even iets heel anders dan onze corebusiness (winkels in kaart brengen): een oproep om ook mee te helpen de overstromingsgebieden in kaart te brengen.

Vorige week zag ik de oproep op het journaal om mensen te redden door Nepal en Bangladesh in kaart te brengen. Hulpverleners zijn vaak te laat, omdat ze niet weten hoe ze moeten rijden. Of omdat ze niet weten waar mensen wonen. Daarom zijn er luchtfoto’s gemaakt om wegen en gebouwen na te kunnen tekenen. Zelf ben ik ooit begonnen als cartografisch tekenaar bij het Kadaster (heel lang geleden), dus deze actie sprak mij aan.

Wat is nu toepasselijker dan samen helpen om deze landen goed in kaart te brengen. Vanochtend zijn we daarom bij Locatus met vereende krachten aan de slag gegaan met intekenen. Geen winkels, maar gebouwen en wegen in Nepal.

Toen we begonnen zagen we dat velen al een bijdrage hadden geleverd. Het is soms even zoeken waar je het best kunt beginnen. De kaart is opgedeeld in rasters en via een kleurcode zie je wat compleet is wat nog niet.  De ene collega heeft juist de laatste huizen toegevoegd aan een afgelegen gebied. De ander kreeg een druk bevolkt gebied toegewezen en heeft nog wel even te gaan voor dit compleet is.

Als je met een gebied begint, dan werkt het bijna verslavend. Je wilt dan zorgen dat dit deel compleet is.

De overstromingen worden er niet minder door, maar hopelijk komt er zo wel sneller hulp. Het is een kleine bijdrage van ons, maar graag gedaan.
Ook iets voor jou of jouw bedrijf?

OpenStreetMap is een heel gebruikersvriendelijk programma. Dus iedereen kan eenvoudig thuis of op kantoor aan de slag.

Lees er meer over en HELP MEE!

 

 

Peter Nieland

Peter Nieland is directeur van Locatus Nederland. Hij werkt al zijn hele leven in de vastgoeddata. Ruim dertig jaar geleden startte hij zijn carrière bij het Kadaster. In 2007 kwam hij in dienst bij Locatus. Peter is een man van de geografische informatiesystemen (GIS) en kaarten. Hij spart regelmatig met retailers en vastgoedpartijen. Daardoor heeft hij een goed beeld van wat er speelt in de retailmarkt.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.