Retailtrends: klopt wat je ziet met de realiteit?

In korte tijd zag ik in Leiden de supermarkt PUUR, in Schoonhoven bloemenzaak PUUR  en vervolgens in Gouda chocoladeatelier PUUR. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat ik die winkelnaam steeds vaker zag.

Maar ja, dan is de vraag. Komt de naam Puur ook echt vaker voor? Of valt het mij meer op?

Eerst even een ander voorbeeld.

Om te illustreren dat waarneming vaak subjectief is.

Vorig jaar reed ik in een oude Saab. En die zag ik overal rijden.
Vroeger reed ik in een Suzuki Swift, maar die zag ik bijna nooit meer.

Tot ik een nieuwe auto wilde kopen.

Om de hoek van de straat zag ik twee Swifts.
Een straat verderop nog drie.
Ineens zag ik ze overal, die Suzuki Swifts.

Het resultaat van selectieve perceptie.

Zou er met de winkelnaam “Puur” hetzelfde aan de hand zijn?

Verbeeld ik me dat deze naam steeds vaker gebruikt wordt?

Gelukkig kan ik dat op de feiten checken.
In de database van Locatus.

In  2003 hadden 9 winkels “Puur” in hun winkelnaam.

En begin dit jaar 99.

YES! Ik had gelijk! Er zijn inderdaad veel meer winkels met Puur in hun naam.

Je hebt ze in allerlei variaties: Puur Koffie, Puur Mode, Puur Optiek, Puur Sportief, Puur Tennis, Puur Smaeck, Puur Teak,  Puur Genieten, Kapsalon Puur, Hotel Puur, Club Puur, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het interessante van onze database is dat je ook nog kunt zien waar deze winkels zitten. En hoe de ontwikkeling over de jaren is.

 

 

Bovendien kun je analyseren over welke branches deze winkels verdeeld zijn:

Hier kijk ik alleen naar de verkooppunten die puur PUUR heten. Dus zonder toevoeging.

Vraagt u zich ook af of uw waarneming klopt over de ontwikkeling in een bepaalde branche? Of wilt u weten waar nog ruimte is voor nieuwe winkels binnen uw bedrijfstak? Dan kan Locatus u zeker verder helpen!

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.