Winkelen is beleven.
MAB bedankt voor jullie bijdrage.

Een winkelgebied is net een grote Horeca onderneming. Als je in de Horeca niet eens in de 5 jaar je tent verbouwt en verandert, raken mensen uitgekeken. Dit geldt ook voor winkelgebieden. Kijk ook naar veranderen en niet alleen naar bijbouwen. Opruimen wat niet meer werkt, en er vervolgens wat moois van maken. Zo kun je ook meer beleving creëren.

We hebben natuurlijk verschillende bedrijven in Nederland die dat kunnen en bewezen hebben in het verleden. Ik ga ze niet opsommen, maar bij één van deze bedrijven loop ik al 8 jaar met veel plezier rond.

De beste omschrijving van deze ontwikkelaar is misschien wel Maakt Altijd Beleving.

MAB werkte aan zowel herontwikkeling als nieuwbouwprojecten, met als werkgebied de binnenstad. Hun credo was om daar waar mogelijk met respect om te gaan met bestaande historische gebouwen en deze creatief weer in te zetten. En dit aan te vullen met de nodige vernieuwing en nieuwbouw. Hierbij werd ook kritisch gekeken waar geruimd moest worden. Zo werden connecties gezocht tussen nieuwe en oudere delen van de stad.

En juist dit bedrijf sluit helaas morgen de deuren.
Voor mij een negatieve beleving.

Iedereen die met veel passie bij MAB gewerkt heeft wens ik veel succes voor de toekomst.

Peter Nieland

Peter Nieland is directeur van Locatus Nederland. Hij werkt al zijn hele leven in de vastgoeddata. Ruim dertig jaar geleden startte hij zijn carrière bij het Kadaster. In 2007 kwam hij in dienst bij Locatus. Peter is een man van de geografische informatiesystemen (GIS) en kaarten. Hij spart regelmatig met retailers en vastgoedpartijen. Daardoor heeft hij een goed beeld van wat er speelt in de retailmarkt.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.