Wie is Locatus?

Wij zijn Locatus. We zijn dataverzamelaars, die u graag helpen met het vinden van de juiste antwoorden op locatievraagstukken. Of het nu gaat over de retail, woningbouwplannen of de kantorenmarkt.

Overzicht én inzicht in locaties

We werken al ruim 20 jaar continu aan locatie gerelateerde data die actueel, betrouwbaar, volledig en van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. Zodat u de best mogelijke beslissingen kunt nemen. Met meer succes en minder risico’s of onnodige uitgaven.

Zo heeft ons dataplatform Locatus Online al meer dan 2.000 gebruikers bij retailers, vastgoedpartijen, overheden en onderzoeksbureaus in de Benelux.

Real life data check

Onze veldwerkers gaan dagelijks de straat op om met eigen ogen locatiegegevens vast te leggen. Daarnaast werkt een team deskresearchers continu aan het actualiseren van onze data. Geen enkele informatie gaat ongecontroleerd onze databases in.


Wie helpen wij zoal?

We helpen gemeenten beleid bepalen en monitoren, retailers hun winkelnetwerk te optimaliseren, bureaus met onderzoeken en vastgoedpartijen met investeringsbeslissingen en vastgoedbeheer.

Wat levert het u op?

Locatus data bespaart u tijd en geld (u hoeft niet zelf verzamelen), het vermindert investeringsrisico’s en verhoogt de succeskans. U heeft zo immers goede managementinformatie in handen.

Waarom juist Locatus?

Locatus data geeft u toegang tot de meest complete en actuele informatie. De data heeft ook uitgebreide historie voor trendanalyses. Bovendien kunt u goed locaties vergelijken door onze uniforme werkwijze.


One-stop-shopping

Nergens vindt u locatie gerelateerde data die zo compleet, uitgebreid en actueel zijn. We zijn hierin uniek. En het stopt niet bij de data. U kunt ook gebruik maken van onze analysetools of de expertise van onze analisten. Zodat u snel en eenvoudig antwoord krijgt op al uw vragen.

Persoonlijk

Wij leveren informatie met een personal touch. We gaan voor persoonlijke relaties en hebben er plezier in om u te helpen. U kunt altijd bij ons terecht met uw vraag. Of het nu gaat om een hands-on vraag of om het meedenken over strategische vraagstukken.

Toegankelijk

We houden van praktisch en begrijpelijk. We brengen daarom graag orde en structuur aan in enorme hoeveelheden data. Samen kijken we welke informatie u nodig heeft en hoe u deze het liefst wilt ontvangen. Dat kan variëren van overzichtelijke dataplatforms, beknopte rapporten of een koppeling aan uw eigen datasets. Zo maken we woningbouwplannen, retail- en kantorenlocaties transparant voor u.

De mensen achter de data

Onze teams zetten zich allemaal in voor kwaliteit en zijn zeer divers: van dataverzamelaars tot data-analisten of adviseurs.  Wil je ook bij ons werken? Kijk of er een vacature openstaat.

Maak kennis met onze teams.

Partners | 1+1 = 3

Om u zo uitgebreid mogelijk van informatie te kunnen voorzien werkt Locatus samen met diverse partners. Door al deze data en expertise met elkaar te verbinden krijgt u nóg beter antwoord op uw vraag.


Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, onze blogs lezen en uitnodigingen voor onze kennissessies ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, hou mij op de hoogte