City Card: kortingspas der kortingspassen?

Vorige week werd de Deventer City Card gelanceerd. Eén pasje voor de hele stad, met kortingen bij zo’n 100 retailers. Mooi natuurlijk, zo’n combinatiepas. Maar is het niet het zoveelste pasje dat in je portemonnee verdwijnt om er na maanden vrijwel ongebruikt uitgehaald te worden?

Ik kom om van de pasjes en kortingskaarten. Ik heb er zelfs een apart hoesje voor, dat inmiddels in een la is beland en alleen te voorschijn wordt gehaald als ik het niet vergeet. Albert Heijn, Shoeby, Karwei, Gamma, C1000, BP, Q8, Texaco, Telstar, Sport2000, Ikea…Zo maar een greep uit de pasjes die hier thuis liggen. En dan heb ik het niet eens over de pasjes van sportclubs of verenigingen, waarmee je korting kunt krijgen bij bepaalde winkels.

Is een verzamelpas de oplossing?
In principe klinkt het ideaal: één pasje voor alle kortingen die er in de stad vergeven worden. Eén kortingskaart meenemen is een stuk gemakkelijker dan de eerder genoemde stapel. Dus het nieuws over de Deventer City Card trok mijn aandacht en ik heb mij er eens inverdiept. Een honderdtal bedrijven bieden kortingen, maar helaas was het zoals ik al verwachtte. Van slechts twee van die 100 bedrijven had ik al een pasje met dezelfde korting. Alle andere pasjes komen niet terug in deze verzamelpas. Voor grote retailers is de klantkaart een grote bron van informatie over hun klanten. Die stappen echt niet over naar een combinatiepas.
Mooi zou je denken, dan schaf je zo’n City Card aan en heb je bij 98 extra winkels korting. Na een kleine blik op de lijst van deelnemende bedrijven kwam ik voor mijzelf al snel tot de conclusie dat ik van weinig van deze winkels klant ben. En dat ook niet ga worden als ik wél een City Card zou hebben.

Niet gratis
De allergrootste drempel, voor de aanschaf van een dergelijke kortingskaart, is dat je eerst moet betalen. € 29,50 wil men er voor hebben, en de introductieprijs is 19,95. Hoe lang de kaart geldig is kan ik niet terug vinden op de site. Het klinkt natuurlijk aantrekkelijk, honderden euro’s korting voor slechts 30 (of tijdelijk 20) euro, maar is de Deventenaar bereid dit neer te tellen voor de City Card? Persoonlijk denk ik van niet. Deze Deventenaar past ervoor, want ik zie deze kaart niet als aanvulling op de rest van mijn gratis pasjes. Ik doe het voorlopig wel op de manier zoals ik gewend ben te doen. Eerst beslissen wat ik wil kopen, om daarna op zoek te gaan naar een aanbieding op internet of in de winkel. Dat bevalt mij al jaren goed en zo bespaar ik ook jaarlijks honderden euro’s.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.