De groei van de supermarktketens
2005 - 2015 (time lapse)

Vorige week was de fusie van Albert Heijn en Delhaize volop in het nieuws. Mijn collega Gerard Zandbergen twitterde gelijk een landkaart waarop te zien is hoe deze nieuwe combinatie de Benelux blauw kleurt.

Maar welke veranderingen zagen we de afgelopen jaren binnen Nederland? Het rood van C1000 is zo goed als verdwenen, terwijl het geel van de Jumbo dankzij de overname flink toegenomen is. Verder zagen we de samenvoeging van Dirk van der Broek, Bas van der Heyden en Digros naar Dirk. Maar ook buitenlandse ketens zoals Lidl en Aldi timmeren aan de weg. Bekijk de verschuivingen in de afgelopen tien jaar:

Voor deze filmpjes heb ik steeds de data van 1 januari van het desbetreffende jaar gebruikt. Maar daar is de tijd natuurlijk niet stil blijven staan. In Woerden is pas het 500e filiaal van de Jumbo geopend.

En zo verandert onze Benelux database dagelijks.

Bent u op zoek naar recente retailinformatie? Over supermarkten, mode, huishoudelijke artikelen of welke branche dan ook? U kunt altijd op de hoogte zijn van de laatste informatie via de Locatus App of Locatus Online.

Bekijk onze Verkooppunt Verkenner

Nicole Dirksen

Nicole Dirksen-Janken werkt bij Locatus als projectleider / data-analist. Zij maakt met name analyses op basis van een specifieke onderzoeksvraag van de klant. Voortdurend met haar neus in de data, blogt zij over trends in de verschillende branches.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.