Even iets anders: leegstand kunstzinnig weergeven

Locatus is een uniek bedrijf en dat weet het onderwijs inmiddels ook. Informatieaanvragen voor presentaties, stages, afstudeeropdrachten of datagebruikers: ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Het zijn er veel en we werken daar graag aan mee. De aanvragen gaan veelal over de branchering, bezoekers van winkelgebieden en leegstand. Maar soms zit er een bijzondere aanvraag tussen, waar ik enthousiast van word.

Winkels & kunst
Een aantal weken geleden kreeg Locatus een aanvraag van een groep studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Interaction Design). Winkels en kunst… Het is tegenwoordig een hele kunst om een winkel draaiende te houden, maar daar ging het niet om. De mannen ( mannen en winkels is al bijzonder) waren in het bezit van een handgemaakte houten maquette (15 m²) van de binnenstad van Arnhem.

Combineer verleden & heden
De opdracht was om de oude situatie (de maquette), gemaakt op basis van een oude techniek, te verrijken met de nieuwe situatie, gemaakt op basis van een nieuwe techniek. De studenten kozen daarvoor het thema leegstand. En daar moesten ze dus accurate en actuele data voor hebben. U voelt ‘m al aankomen: Locatus data. Wij hebben hiervoor onze GOAD Plan (digitale plattegrond) van Arnhem aangeleverd, met daarin alle leegstaande winkelpanden. De studenten hebben dit vervolgens digitaal bewerkt en geprojecteerd op de oude maquette.

Leuk om aan mee te werken met een leuk resultaat
Artez--projectie

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.