Tips voor een shopvakantie in Europa

Voor sommige mensen is de vakantie al achter de rug. Maar heb je nog niets gepland en is je hobby winkelen? Dan kun in dit blog inspiratie opdoen. Ik heb een aantal winkelt(r)ips voor je op een rij gezet. Onze buitendienstmedewerkers hebben heel wat speurwerk verricht en een aantal belangrijke Europese winkelstraten en winkelgebieden in kaart gebracht. Daar heb ik een aantal thematrips uit samengesteld.

Een winkeltour door Europa:

Ben je een liefhebber van warenhuizen?
Dan is een rondje Berlijn-Parijs-Londen misschien iets voor jou. Allereerst breng je een bezoek aan KaDeWe in Berlijn (ca. 60.000 m2) vervolgens ga je met een tussenstop in Parijs bij Lafayette (68.000 m2) naar Londen met als toppers Selfridges (66.000 m2) en Harrods (85.000 m2).

Ben je naast een shop-o-holic ook een shoe-o-holic?
Dan vind je de meeste schoenenwinkels in het centrum van Barcelona echter de meeste schoenmeters in Keulen. De grootste schoenwinkel die wij hebben opgemeten ligt in Wenen, namelijk Humanic met maar liefst 4.200 m2. Grote kans dat hier wel een leuk paar te vinden is. En anders kun je altijd nog naar Harrods. Dit warenhuis heeft net de grootste schoenenafdeling ter wereld geopend (3.900 m²).

Staat of valt jouw winkeltrip met een goede Frappucino van Starbucks?
Dan ziet de top 4 van interessante Europese winkelgebieden er als volgt uit:

1. Londen West End
2. Parijs Centrum
3. Zürich Centrum
4. Glasgow Centrum

Altijd al graag gezellig met veel andere shoppers door de winkelstraat willen lopen?
Plan dan op zaterdag een tripje naar de Meir in Antwerpen, Zeil in Frankfurt, de Schildergasse in Keulen of Corso Vottorio Emanuelle II in Milaan.

En wil je voor de thuisblijvers een souvenir meenemen?
Dan hoef je niet ver weg te gaan. De grootste kans van slagen heb je in Amsterdam. Ga je naar een andere Europese hoofdstad dan kom je in het centrum van Lissabon, het Centrum van Barcelona en in Londen West End ook de nodige souviniershops tegen. Wil je iets meer dan de standaard klompjes, handgeschilderde aardewerk en voetbalshirtjes en thuiskomen met een kunstwerk of antiek? Dan is de keuze snel gemaakt: Barcelona of Rome.

Veel winkelplezier!

Voor de winkeltips in dit blog heb ik onderstaande Europese steden vergeleken:

Europa2014-Locatus

 

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.