Evenement monitoring met Passanten 24/7

Het organiseren van evenementen kost veel geld en de relevante vraag is dan: “Is het evenement zijn geld waard?”. Dit is geen vraag die Locatus kan en wil beantwoorden, maar wij kunnen onze klanten wél voorzien van informatie om een dergelijke vraag zelf te beantwoorden.

Locatus heeft op meer dan 1.000 locaties in Europa wifi-sensoren hangen. Deze sensoren tellen passanten en bezoekers op elk uur van de dag en onze klanten maken gebruik van deze informatie voor de monitoring van winkelconversies, ontwikkeling van bezoekersaantallen, bezoekduur en bezoekfrequentie.

Via het dashboard van Passanten 24/7 kun je direct zien wat het effect is van activiteiten in een winkelgebied: de intocht van Sinterklaas, een braderie of een meer kunstzinnig evenement. Een recent voorbeeld:

Statues by Night Ede

In de binnenstad van Ede vond dit jaar op 8 oktober het evenement Statues by Night plaats. Dit is een groots evenement in de avonduren, waarbij de finefleur van de levende standbeelden hun kunsten vertoont. Locatus heeft op diverse plaatsen langs die route telpunten. Met deze informatie kun je goed iets over het succes van dit evenement zeggen.

Als eerste hebben we gekeken naar hoe het aantal bezoekers op de betreffende zaterdag afwijkt van andere zaterdagen.

ede-grafiek-bezoekers

Uit deze grafiek is direct de dag van Statues by Night af te leiden, namelijk 8 oktober. We zien op die zaterdag een stijging van het bezoekersaantal met 33% tov het gemiddelde van de omliggende weken. Alhoewel het evenement niet tijdens winkeltijden werd gehouden, heeft dit toch voor een aanzienlijke stijging van de bezoekers aan de binnenstad gezorgd.

ede-grafiek2zaterdagen

We kunnen concluderen dat de bezoekers niet alléén voor de living statues ’s avonds kwamen. Vanaf 12 uur is het al veel drukker in de stad dan op de zaterdagen voor en na het event.  Dus de winkeliers en horeca zullen ook geprofiteerd hebben van dit evenement.

Dat is een mooie constatering, maar dan is de volgende vraag: zijn dit mensen die Ede regelmatig bezoeken of is het juist een heel nieuwe doelgroep? Zo’n nieuwe doelgroep is natuurlijk de uitgelezen kans om nieuwe mensen kennis te laten maken met je stad en zo het verzorgingsgebied te vergroten.

Dat vraagt om een meer diepgravende analyse, maar in dit big data tijdperk zeker mogelijk. Als we kijken naar de bezoekers van Statues by Night en deze vergelijken met de bezoekers die in de maanden september, oktober en november in Ede zijn geweest, dan blijkt 21% van de bezoekers van Statues by Night, in die periode niet in het centrum van Ede te zijn geweest.

Bent u ook op zoek naar objectieve informatie over passanten, unieke bezoekers, bezoekduur en bezoekfrequentie in uw winkelgebied? Dan kan ons telsysteem Passanten 24/7 zeker antwoord geven op uw vragen.

Passanten Monitor

Komt er voldoende winkelpubliek langs? En wanneer wordt dit meer of juist minder? Met het Dashboard van de Locatus Passanten Monitor heeft u de ideale informatie om nieuwe (winkel)locaties te beoordelen. Of de performance van uw huidige winkel/centrum te monitoren.

Gertjan Slob is Directeur Onderzoek bij Locatus. Tijdens zijn werk is hij continu bezig met het analyseren van retaildata. Hierbij signaleert hij regelmatig opvallende trends en ontwikkelingen. Hij is dan ook een veelgevraagd spreker.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.