Fitnesshype: lokale versus landelijke trend

Bij mij ging deze week eigenlijk pas een lichtje branden, toen ik bij de supermarkt werd aangesproken door een promotieteam van Fit 4 Free. Er komt een nieuw fitnesscentrum boven de supermarkt en ze hadden een leuke aanbieding voor mij. Weer een fitnesscentrum erbij?

Ik woon al bijna 42 jaar onafgebroken in dezelfde stad, maar ben net verhuisd naar de buurt waar ik geboren ben. Daar is natuurlijk heel wat veranderd sinds mijn jeugd. En dan valt je ineens van alles op. Zo ook de vele fitnesscentra in de buurt.  Naar mijn gevoel kun je spreken van een waar overschot.

Basic Fit,
Fit&Fun,
Bodyshape,
Addfitz
en nu dus Fit 4 Free.

Alle vijf binnen een straal van één kilometer van mijn nieuwe woning. In de rest van de stad zitten nog eens zeven van deze centra. Om over de alternatieve trainingsmogelijkheden in jongerencentra, bij krachtsportverenigingen en in buurthuizen nog maar te zwijgen.

Net als in de rest van Nederland is het aantal fitnesscentra gestaag toegenomen in Deventer.

 

Als we kijken naar het aantal fitnesscentra per 10.000 inwoners, dan ligt Deventer iets boven het landelijk gemiddelde:


Ook de filialiseringsgraad is met 50% een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 19%.
Fitnesscentra Deventer versus Nederland

Eén ding is in mijn ogen zeker. Deventer zit niet bepaald te wachten op nog een fitnesscentrum. Het is volgens mij wachten tot er één of meerdere zullen wegvallen.

Ik roep mijn stadsgenoten op om voor service (goede begeleiding) te gaan. Ik zou het jammer vinden als lokaal opererende fitnesscentra het loodje zouden leggen dankzij de komst van landelijke prijsstunters.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.