Het ideale winkelgebied voor uw winkel
in België

Of het nu gaat om de allereerste winkel of de volgende drie nieuwe winkels. De locatie is altijd belangrijk voor het succes van de winkel.

Stel u wilt een nieuw filiaal openen en gebruik maken van de aantrekkingskracht van een supermarkt. U heeft als doelstelling om nieuwe winkels te openen in winkelgebieden met 10-20 winkels, waarvan minimaal 2 supermarkten. Via onze Verzorgingsgebieden Verkenner zoomen we in op de winkelgebieden die het best passen bij uw winkel- en klantprofiel.

1776 winkelgebieden in België

Volgens de Locatus definitie is een winkelgebied een clustering van minimaal 5 winkels in de detailhandel. De uitzondering daarop is een supermarktconcentratie. Dan is een clustering van 3 of 4 winkels ook al een winkelgebied, maar dan is wel één van deze winkels een supermarkt van 500 m² wvo of meer.

De ruime aanwezigheid van supermarkten is belangrijk voor uw winkelconcept. We zoomen daarom in op de 300 winkelgebieden met 2 supermarkten.

U bent echter niet geïnteresseerd in de hele kleine, of juist de grote winkelgebieden. Dus dan zoomen we verder in op de 111 winkelgebieden met 10-20 winkels.

Voor uw winkel bent zoekt u juist klanten met een kleinere portemonnee. U komt zo uit op 33 winkelgebieden met een inkomensindex van 95 of minder.

Binnen deze gebieden waar relatief meer mensen met lagere inkomens wonen, bent u nog wel op zoek naar voldoende financiële draagkracht. De 5 winkelgebieden met de hoogste inkomensindex binnen deze categorie zijn:

U wilt ook graag zoveel mogelijk inwoners binnen het verzorgingsgebied, gericht op dagelijks. Chaussée de Charlerois Namur in Namen is hierbij veruit het gunstigst met 22.899 inwoners in het primaire verzorgingsgebied voor dagelijks.

Dit voorbeeld geeft u een idee hoe u op zoek kunt gaan naar locaties, gericht op omstandigheden die bij uw winkel passen. Voor een ander zal dit juist een centraal winkelgebied zijn, gericht op mode/luxe (vergelijkend winkelen) en een hoge inkomensindex.

Stel uw vraag aan Mardi Kok

Mardi Kok denkt met u mee over welke applicaties voor u het meeste rendement opleveren bij relocatie- en expansievraagstukken. Hij komt graag langs of vertelt via Teams meer over de verschillende opties.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.