Hoe beleeft een Locatus ‘veldwerker’ deze corona-tijd en wat valt hem op?

Toen Jurgen Mutsaers op oudejaarsavond toostte op het nieuwe jaar, dacht hij aardig te weten wat 2020 voor hem in petto had. Hij werkt ondertussen al weer 20 jaar ‘in ’t veld’ om voor Locatus retaildata te verzamelen. Dan weet je wel wat het werkritme is, maar dit jaar verloopt het toch anders dan anders…

De wintermaanden zijn nooit de leukste maanden om door de winkelstraten te lopen. Het is vaak koud en guur, maar dit jaar was er een ander extreem. Het leek maar niet op te houden met regenen. Zoals Nicolaas Beets ooit zei in een van zijn gedichten:

Regen, regen, regen
Regen, anders niets

Gelukkig begon het medio maart weer op te klaren. Dit voorjaar was het schitterend weer, maar er waarde helaas ook een virus rond. De gehele buitendienst werd naar binnen geroepen. Zo ook Jurgen. Bijna 2 maanden zat hij thuis vanachter zijn laptop naar het mooie weer buiten te kijken. Geen veldwerk maar deskresearch dit voorjaar. Niet naar het buitenland voor updates van de winkels in de grote Europese steden. Geen Europese passantentellingen.

Vanaf 11 mei mochten Jurgen en zijn collega’s gelukkig weer de straat op. Vorige week nam hij me mee naar Baarle-Hertog, representatief voor zijn regio. Hij werkt namelijk deels in Nederland en deels in België. Ik vraag hem hoe het is om in coronatijd winkeldata te verzamelen. En wat er anders is tussen Nederland en België.

Na weken van 30 graden en strakblauwe lucht, troffen we helaas een stormachtige dag voor dit interview…

Jorn Uittenbogaard

Jorn verzorgt o.a. de marketing & communicatie. Na zijn studie Bedrijfscommunicatie is hij in 2015 bij Locatus neergestreken. Hier combineert hij zijn opgedane skills met de enorme bak aan retaildata.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.