Ontbijtsessie 7 november 2018
Waar horeca en retail elkaar ontmoeten

Horeca speelt een steeds grotere rol in het winkellandschap. Iedereen herkent het beeld wel: steeds meer winkels sluiten en steeds meer ontbijtbars, lunchrooms en restaurants verschijnen. Bovendien opent bijna geen nieuwe winkel meer zonder een koffiecorner. Horeca is daarmee de snelst groeiende groep binnen de retail.

Tijdens deze kennissessie plaatsen we de horeca in de schijnwerpers. Welke trends zien we om ons heen? Tegen welke grenzen loopt men aan. Wat kunnen we verwachten richting de toekomst?

Locatus en Horeca Nederland kijken elk vanuit hun eigen invalshoek naar de landelijke trends. Daarnaast zal oprichter Wouter Staal u een kijkje geven in de keuken van Yoghurt Barn. Hoe zijn zij binnen 6 jaar uitgegroeid tot een keten met 10+ winkels? En wat zijn hun toekomstplannen?

Komt u ook naar deze kennissessie voor vroege vogels? Het ontbijt staat 7 november om 8 uur voor u klaar in Woerden. Meld u direct aan!

Programma Ontbijtsessie 7 november 2018
08.00 – 09.00 uur Ontvangst met ontbijt bij MeetInOffice, te Woerden
09.00 – 09.10 uur Introductie – Peter Nieland
09.10 – 09.40 uur Gertjan Slob, Locatus: horeca-& retailtrends
09.40 – 10.00 uur Powerbreak
10.00 – 10.30 uur Bruisende binnensteden: de rol van horeca en retail – Robèr Willemsen, Koninklijke Horeca Nederland
10.30 – 11.00 uur Van corporate life naar Yoghurt avontuur- Wouter Staal: Eigenaar & Managing Director Yoghurt Barn
11.00 – 11.15 uur Vragen & afronding

Deze kennissessie is gratis voor abonnees van onze nieuwsbrief en ons blog. Gezien de grote belangstelling geldt een maximum van 2 deelnemers per bedrijf.

Schrijf u nu in voor 7 november

Wouter Staal: van corporate life naar Yoghurt avontuur

Wouter Staal is oprichter en eigenaar van Yoghurt Barn, ’s werelds grootste out of home aanbieder van zuivel. Met 10+ locaties in Nederland en nog vele in de planning is Wouter begonnen aan een yoghurt avontuur wat zijn weerga niet kent. Als food-retailer van het jaar 2017 en scale-up van het jaar 2018 is het concept inmiddels bewezen. De tijd is rijp voor verdere stappen. Wouter zal u meenemen in zijn reis van corporate life naar Yoghurt avontuur. Hij vertelt over de hindernissen die hij is tegengekomen en hoe hij de toekomst verder tegemoet treedt.

Gertjan Slob, Locatus: horeca-& retailtrends

Gertjan Slob is Directeur Onderzoek bij Locatus. Tijdens zijn werk signaleert hij regelmatig opvallende trends en ontwikkelingen. Gertjan deelt deze informatie via het Locatus blog en als spreker op diverse congressen en kennissessies. Zo ook op 7 november. Gertjan laat u zien welke verschuivingen wij zien in horeca en detailhandel. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen om ons heen. Hij sluit zijn verhaal af met een blik op de toekomst.

Bruisende binnensteden: de rol van horeca en retail- Robèr Willemsen, Koninklijke Horeca Nederland

Horeca met retail. Retail met horeca. Blurring. Allemaal mooi, maar daar gaat het volgens Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, helemaal niet om. Het gaat erom dat we dorpskernen en binnensteden bruisend houden. Dat we mensen samenbrengen; een plek bieden om elkaar te ontmoeten. En dan hebben horeca en retail, maar ook gemeente, vastgoedpartijen en de cultuursector, elkaar hard nodig. Daarvoor is een gezamenlijke visie nodig. In ieder leegstaand retailpand horeca toestaan? Dat is dus geen goed plan! Wat dan wel? Dat vertelt Robèr Willemsen je op 7 november.

Nog niet ingeschreven? Dat kan ook hier!