Mancave, wasbar en andere winkelconcepten

Deze week wordt in Hoog Catharijne de Mancave geopend. Thee is er  niet te krijgen, wel zwarte koffie, een biertje of Jack Daniels. Een echte speeltuin voor mannen. Dit concept is opgezet door Media Markt en Hoog Catharijne-eigenaar Corio. In de strijd tegen het internet staat beleving bij steeds meer winkels hoog in het vaandel.

Mancave als gadgetparadijs

Er is niets te koop in de Mancave. Maar mannen kunnen volop spelen met elektronica, kijken naar grote schermen, demonstraties  bekijken, etcetera. Vervolgens is het een kwestie van oversteken om bij de Media Markt het speeltje aan te schaffen. Maar er is niet alleen elektronica, er zijn ook nog andere mannendingen te bekijken en uit te proberen. Vrouwen zijn ook welkom, zeggen ze…

Only for men

De Mancave is niet het eerste mannenparadijs in Nederland. Zo heeft Doesburg zijn Menspierence Store. Boven de ingang staat met grote letters Only for men. In deze winkel heeft men zich helemaal gericht op de winkelwensen van de man. En daarbij hoort ook ’s avonds nog naar de kapper (barbier) kunnen gaan. Deze winkel van 1350 m2 ligt niet in een drukke winkelstraat, maar toch is hij drie avonden in de week en op zondag geopend.

Wasbar

Er zijn ook Experience Stores waar mannen én vrouwen tot de doelgroep behoren. In België hebben twee ondernemers besloten de wasserette naar een hoger plan te tillen Niet door er supergeavanceerde wasmachines & drogers te plaatsen, maar door de wachttijd te veraangenamen. Werken op je laptop, je krant lezen, tussendoor je haren laten knippen, een koffie nemen met een hapje erbij. Het kan er allemaal. Het is er zo gezellig dat je bijna zou overwegen met je schone was naar de wasserette te gaan. Gelukkig kun je ook alleen een koffie nemen.

Selfspierence

Dit zijn drie voorbeelden van winkels met een bijzonder concept. Maar dit zijn zeker niet de énige drie winkels met een concept waar de klantbeleving voorop staat. Wat is jouw favoriete winkelbelevenis? Deel dit met ons en plaats je Selfspierence onderaan dit blog. Je mag je foto of filmpje ook mailen naar info@locatus.com.

Ik laat me graag verrassen door bijzondere concepten. En daar mag best ook een Womensperience tussen zitten. Graag zelfs.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.