Mijn verjaardag…

Inmiddels ben ik op een leeftijd dat je de verjaardag om de 10 jaar viert. Vijftig, zestig, zeventig en verder. Afgelopen zondag was het weer zover. Vluchten dus, maar wel zorgen dat het een leuke dag wordt. Maar was het dat ook?

In overleg met de rest van de winkelende familie werd het dus een dagje winkelen in Amsterdam. Vroeger was dat een plek waar we veel te vinden waren. Maar vanuit het Oosten is het toch meer een passeerplaats. We komen er langs op weg naar familie en vrienden. En als je ergens lang niet bent geweest is het altijd weer leuk. Een belevenis dus. En dat moet winkelen toch zijn.

Er was van tevoren een routing opgesteld. Eerst naar de nieuwe publiekstrekker, de Apple-store. Ja, wat moet ik er van zeggen. Ik ben geen echte gadget man, maar de entourage en de inrichting hebben ook mij gepakt. Het voelde een beetje, lees een klein beetje, als het Hermitage gevoel. In de Hermitage in Sint Petersburg kom je binnen en dan zie je een mooie vloer, mooie muren, vooral mooie plafonds en verdomd er hangt ook nog Kunst.  Ook bij de Apple-store is het pand en de inrichting op zich indrukwekkend. En alles wat er ligt en zit is Vierkant.

Daarna lunchen met een gevoel van jeugdsentiment. Lunchen bij Dobben. Het pand is bijna hetzelfde als 25 jaar geleden, de plek hetzelfde en de broodjes zijn ook nog hetzelfde. Hieruit blijkt wat goed is moet je niet veranderen. Het was weer een belevenis, zelfs voor mijn zoon van vijftien. Toen via de Negen Straatjes naar het Replay Café voor een welverdiende kop cappuccino met eindelijk verjaardagsgebak. De Negen Straatjes doen we nog een keer over met mooi weer, maar helemaal top. Dus het was geen leuke dag. Het was een TOP dag.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.