Online bestedingen in Nederland 3,27%

Je had maar 1 taak…

Sinds een paar weken volg ik op twitter het account Je had maar 1 taak: @jehadmaar1taak De meest absurde missers komen er aan bod.

Een absolute aanrader, dit account.

Ik lach me vaak echt suf.

Een paar voorbeelden:

 

Jehadmaar1taak-fietsen2Jehadmaar1taak-mcdonalds-2Jehadmaar1taak-zebrapad2

 

Wat mij betreft kan de volgende van thuiswinkel.org er ook bij:

Quote:

Hiermee is de online markt verantwoordelijk
voor 18% van alle bestedingen in Nederland
.”

Wat een volslagen onzin. Je zou haast denken dat thuiswinkel.org er op uit is de online markt groter te laten lijken dan dat die in werkelijkheid is.

Het artikel van 23 september kopt:

Nederlanders besteden in het eerste half jaar van 2014 € 6,58 miljard online

Met daarop volgend:

“Nederlandse consumenten hebben in het eerste half jaar ruim 53 miljoen aankopen via internet gedaan, met een totale omzet van € 6,58 miljard. Hiermee is de online markt verantwoordelijk voor 18% van alle bestedingen in Nederland. Bijna 4% van alle aankopen werd in het eerste half jaar online gedaan.”

Ze stellen dus dat 18% (in geld 6,58 miljard euro) van alle bestedingen online gaat. Dan kunnen we simpel uitrekenen dat de totale bestedingen in het eerste half jaar van 2014 36,6 miljard zijn geweest. Per huishouden zou er dan 4.800 euro per half jaar besteed zijn. Oftewel € 800 per huishouden per maand. Dat is dan aan alles: huur, hypotheek, vakanties, verzekeringen, boodschappen, etcetera.

Als dat waar is, dan is de crisis nu pas echt begonnen.

Het CBS ziet dit duidelijk anders: de totale bestedingen van consumenten in Nederland waren het eerste halfjaar ruim 200 miljard euro (Bron CBS Statline, voor iedereen toegankelijk).

Als de online bestedingen daadwerkelijk 6,58 miljard waren (en ik twijfel daar niet aan), dan zijn de online bestedingen daadwerkelijk 3,27% van alle consumentenuitgaven.

Opnieuw is de, inmiddels klassieke, rekenfout gemaakt. De totale online bestedingen (detailhandel en diensten) zijn gedeeld door alleen de totale detailhandelsverkopen. Online Appels én Online Peren gedeeld door alleen de Appels dus.

Ik vraag me werkelijk af welke taak thuiswinkel.org voor zichzelf ziet.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.