De opmars van de hamburger
& mijn persoonlijke top 3

Het laatste jaar heb ik heel wat afgereisd voor Locatus. Daarbij is goed eten een must voor mij. Aangezien ik van gevarieerd eten hou is dat vaak geen probleem. Daardoor zie ik ook op het vlak van restaurants trends. Zo zagen we in Nederland de opmars van all- you- can- eat formules en sushi restaurants, nu gevolgd door healthy fastfood en de hamburger.

Zelf ben ik ook niet vies van een goede hamburger. In Europa is deze trend al veel duidelijker te zien. Van Oslo tot Athene en van Glasgow tot Mulhouse, overal heb ik al wel een hamburger gegeten het afgelopen jaar. De hamburgerketens schieten uit de grond in allerlei prijsklassen: Byron’s, Handmade Burger, Five Guys. Maar niet alleen ketens. Er zijn ook genoeg zelfstandige hamburger restaurants, en steeds meer ‘gewone’ restaurants hebben tegenwoordig wel een burger op de menukaart. Ook de bezorgdiensten met een heel andere specialiteit zoals Domino’s Pizza en de Sparerib Express hebben een burger aan de kaart toegevoegd. Zelfs de al jaren bestaande ketens springen in op de populariteit van de hamburger met bijzondere specials. Ik zie hele bouwwerken voorbij komen.Hamburger - diversen

Zoals ik al zei heb ik vele burgers gegeten het afgelopen jaar. In dit blog wil ik mijn persoonlijke top 3 met u delen:

3             De Maestroburger van McDonald’s.
Niet te vergelijken met de rest van het assortiment. Een heerlijk stuk vlees van angusbeef met een ruime sortering aan garnituur. Zeker de moeite waard om eens te proberen, en voor iedereen in Nederland wel ergens in de buurt te verkrijgen.

2             De Bacon Cheese Burger “All the Way” van Five Guys.
Five Guys is een Amerikaanse keten die binnenkort ook in Nederland zal openen. Het mooie aan Five Guys is dat je zelf een breed scala aan toppings aan je burger toe kan voegen. Zelf zeggen ze dat ze zo 3000 verschillende burgers kunnen maken.

1             De Ultimate burger van The Dog and Duck.
Voor mijn favoriet moet je naar Soho in London. Op de bovenverdieping van de pub The Dog and Duck zit een dinerroom waar ze de Ultimate burger serveren in de Chicken en Beef variant. Een waar bouwwerk waarvoor je even de tijd zal moeten nemen. Ooit bij toeval tegenaan gelopen en sindsdien een traditie als ik in London ben.

In Nederland eten we jaarlijks zo’n vierhonderd miljoen hamburgers, aldus FISN. Dat zijn 25 hamburgers per persoon per jaar . In Amerika eet men 150 hamburgers per persoon per jaar. Dus wij staan nog in de kinderschoenen qua hamburgercultuur.

Ludwig Boosveld

Ludwig Boosveld werkt al meer dan tien jaar als buitendienstmedewerker bij Locatus. Samen met 12 collega's verzamelt hij de informatie over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten op straat. Zijn werkgebied breidde zich door de jaren heen uit, van Nederland, naar België en Europa. Momenteel ligt zijn focus op passanten tellen via wifi-sensoren. In zijn blogs vertelt hij wat hem onderweg opvalt.


Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.