Oud concept omgebouwd naar nieuw tijdperk

Dat het huidige digitale tijdperk zorgt voor veranderingen in het winkellandschap, is ondertussen wel helder. Zo zien we steeds vaker de functie van tradionele winkelpanden veranderen.  Wat mij opvalt is dat er steeds vaker panden in gebruik worden genomen door bedrijven in de dienstverlenende sector. En soms denk je dan ‘waarom heb ik niet aan zo’n concept gedacht?’….

Zo kwam  ik in het centrum van Hengelo (ov) laatst De Buren tegen. Een winkelpand tegen met een oud concept in een nieuw jasje. Het pand was verbouwd  en ingericht met kluisjes in allerlei formaten. 24/7 geopend, netjes schoon en met camera’s bewaakt en aan de rand van het centrum met ruime parkeergelegenheid . We kennen de kluisje van de pretparken, stations en luchthavens. Daar kun je tijdelijk je spullen opbergen. Maar deze ondernemer ziet veel meer mogelijkheden in de kluisjes, en gelijk heeft hij.

Nieuwerwetse kluisjes
Deze kluisjes kun je eenmalig huren, maar ook voor een langere periode. En dankzij nieuwe technieken werken de kluisje niet meer met sleutels, maar met unieke eenmalige pincodes. Hierdoor kun je verschillende toepassingen verzinnen voor de kluisjes. Je kunt er eenmalig even je spullen opbergen als je moe bent van het winkelen in de stad, maar er kan veel meer. Wat te denken van het laten bezorgen en afhalen van je internetbestelling en postpakketten,  het af laten halen van je marktplaatsverkopen zonder dat je onbekende mensen aan de deur krijgt en ga zo maar door. Verder kun je als bedrijf een vast kluisje nemen,  zodat je daar bestellingen af kunt laten halen. Dit 24 uur per dag. Dus nooit meer wachten op elkaar, maar gaan en staan wanneer het je zelf uitkomt.

Zo zie je maar dat er voor creatieve ondernemers zeker plaats is in het nieuwe winkellandschap. Het zou mij niet verbazen als dit aanslaat, en we dit binnenkort op meerdere plaatsen in Nederland te zien krijgen.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.