Retail is blijvend verleiden

Deze keer blijf ik dicht bij huis met mijn blog. Gewoon eens een voorbeeld van een winkelier die, in mijn ogen, een pluim verdient. Omdat hij er blijk van geeft te begrijpen waar het echt om draait.

Drie jaar geleden liep ik, op aanraden van een bekende, eens binnen bij Morelisse in Amersfoort. Ons huis werd op dat moment verbouwd en we hadden behoefte aan behoorlijk wat nieuwe spullen.

Prachtige winkel met prachtige, verleidelijke producten. Samen met Ramon Morelisse een heel plan uitgedokterd voor ons nieuwe huis. Een medianetwerk, boxen, paar mooie tv’s, muziek in het hele huis. De hele mikmak daar aangeschaft. En, op advies van Ramon, vanaf papier ook een multimedia speler van Loewe. Met harde schijf en multi-room support. Dat zou het helemaal zijn.

Alles werd door Morelisse geïnstalleerd, naar volle tevredenheid. De multimedia speler kwam wat later door productieproblemen maar dat mocht de pret niet drukken.

Beetje twijfel wel bij dat apparaat. Niet echt snel, bediening altijd een beetje gedoe. Niet echt intuitief werkend, zoals bijvoorbeeld de TV dat wel deed. Meestal deed ie het wel, en soms ook gewoon niet. Ach, je went er ook nog aan.

Na een goed jaar ging dat ding serieus kapot.  Cd’s en Dvd’s werden niet meer gelezen.  Morelisse haalt het ding op, en gedurende de reparatie wordt zonder daarom te vragen een vervangend apparaat neergezet. Na een maand of vier (!) werd het apparaat gerepareerd teruggebracht. Feit bleef dat het ding het soms wel en soms niet deed. Opnieuw opstarten was meestal afdoende. Je went er aan. Mijn vrouw liet de bediening inmiddels wel aan mij over.

Toen ik voor iets anders in Amersfoort was liep ik eens binnen bij Morelisse. Liet toen, zonder enige bijbedoeling, blijken richting een medewerker dat ik toch niet echt tevreden was over dit apparaat.

Een dag later belde Ramon Morelisse mij op. Hij vertelde dat hij had gehoord dat ik niet geheel tevreden was en dat hij zich dit ook kon voorstellen. Het apparaat was zeker niet geworden wat er op papier beloofd was. Zonder enig dralen bood hij aan het apparaat terug te nemen en de volledige aankoopprijs (na bijna 3 jaar) te vergoeden. Hij zij toe letterlijk: ik vind een tevreden klant belangrijker dan het verkopen van een apparaat.

Dat vind ik nou klasse! Ramon Morelisse begrijpt waar het echt om gaat. Blijvend goede service en het goed onderhouden van een relatie. Inmiddels heb ik een vervangend apparaat aangeschaft (ja, natuurlijk bij Morelisse) en het resterende bedrag is keurig teruggestort. Drie keer raden waar ik de volgende keer naar toe ga!

Retail is blijvend verleiden.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.