Tankstation voor Fijnproevers

Je zelf onderscheiden van de rest, daar draait het steeds meer om in de retail. Door goedkoper te zijn, beter bereikbaar, betere service, of… en dat zien we steeds vaker, door exclusiever te zijn. De bakker wordt brooddiamantair, de slager een vleesjuwelier, de groenteman de AGF-koning en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar een tankstation zou ik nooit in dit rijtje bedacht hebben.

Wij zijn als veldwerkers van Locatus veel onderweg. In de Benelux, maar ook in de rest van Europa komen we steeds vaker. Onderweg heb je zo je favoriete plekjes om even te pauzeren, de benen te strekken of om je lunch te scoren. Het zal u niet verbazen dat dit vaak bij tankstations langs de weg is.

Laatst was ik met een paar vrienden onderweg naar België. Al voor vertrek werd besloten om toch wel even te stoppen bij dat tankstation bij Gorinchem. Waarom persé daar? Voor mij één van de velen, maar dat veranderde al gauw toen wij daar aankwamen. Ze noemen zichzelf een tankstation voor fijnproevers. Mijn vriend had zijn eigen omschrijving: een tankstation voor Hipsters. Ik kan daar wel mee leven, want hip was het zeker.

Scheiwijk_collage

De tankshop heeft een warme uitstraling en was niet zomaar een tankshop. In de schappen lagen streekproducten, zakken oud hollands snoep, verschillende soorten vruchtensappen, chutneys etc. Het gehele assortiment wijkt flink af van de reguliere tankshop. Neem de keuken bijvoorbeeld. Kipspiesjes, ambachtelijke sauzen, luxe broodjes, heerlijk gebak en andere culinaire hoogstandjes voerden de boventoon. En dit alles ter plekke bereid door een kok met voornamelijk biologische producten uit de streek. Ik stond echt te kijken van het aanbod.

Ook de sanitaire voorzieningen waren prima in orde, dus ik was blij dat ik meegenomen was naar dit tankstation. Ik ga dit tankstation zeker vaker bezoeken. Dan maar net iets eerder of later een pauze, want dat is absoluut de moeite waard. Je onderscheiden werkt dus. Dit tankstation heeft heel goed ingespeeld op de Good Fast Food trend. Op een plaats waar mensen het nog niet verwachten.

Voor de liefhebbers van het standaard assortiment van tankstations geen vrees, want ook dit assortiment was nog voor een groot deel aanwezig. Zo ook de truckersbal met Mayo. Maar die smaakte toch net even beter.

Meer weten over deze twee tankstations langs de A27? Bezoek hun site http://a27.com/eens of volg hen op facebook https://www.facebook.com/Scheiwijk/?fref=tsen twitterhttps://twitter.com/Scheiwijk.

Ludwig Boosveld

Ludwig Boosveld werkt al meer dan tien jaar als buitendienstmedewerker bij Locatus. Samen met 12 collega's verzamelt hij de informatie over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten op straat. Zijn werkgebied breidde zich door de jaren heen uit, van Nederland, naar België en Europa. Momenteel ligt zijn focus op passanten tellen via wifi-sensoren. In zijn blogs vertelt hij wat hem onderweg opvalt.


Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.