Toch meer winkels met tweedehands artikelen

Wie heeft er tegenwoordig géén account bij Marktplaats? Je kunt het aantal gezinnen dat nog nooit iets gekocht of verkocht heeft via Marktplaats op één hand te tellen. Kleding, meubels, fietsen, computers, postzegels, kittens en auto’s. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er wordt in gehandeld.

Tweedehands online én offline populair
Booming business dus online. Is het daardoor offline kommer en kwel?  Locatus houdt geen omzetcijfers bij, maar wel hoeveel winkels er zijn in de tweedehands branche. En hoe groot ze zijn.
Wij zien dat de laatste 10 jaar het aantal winkels blijft toenemen, ondanks de populariteit van Marktplaats. Ook  de winkelvloeroppervlakte is alleen maar gestegen.

Trends in tweedehands
Maar niet alle tweedehandsproducten zijn nog populair. Ook de tweedehands branche is onderheven aan modetrends en technologische trends. Het aantal tweedehands boekenwinkels daalt en ook de omvang van de boekenwinkels neemt af.

En laat mijn moeder het niet horen dat ik Antiek ook onder de noemer tweedehands schaar. Decennia lang waren tweede-, derde-, vierde- en vijfdehands meubels helemaal in.  Maar momenteel zien we liever gepimpte trendy meubels. Locatus ziet dit trouwens ook als een andere branche. Als we naar het verloop van het aantal antiekwinkels kijken zien we de afnemende belangstelling duidelijk terug.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.