Wie vraagt u ten huurder?

Stel u heeft één of meerdere winkelpand(en) op uw naam staan. Het huurcontract loopt af en uw huurder wil zijn contract niet verlengen. Hoe vindt u dan een nieuwe huurder? En vooral wie?

Zijn er in deze moeilijke tijd nog retailers met enige expansiedrift? Natuurlijk zijn die er. Ik heb voor u alle bestaande formules vergeleken tussen 2011 en 2014. Let wel, alleen de formules die zowel in 2011 als 2014 werkzaam zijn onder dezelfde naam.

Ketenanalyse per branche
Waar is nog sprake van expansie? In welke branches neemt het aantal verkooppunten het meest toe?

Tabel-top5-formules

Verschillen per provincie
Als we de bestaande formules in 2011 en 2014 per provincie vergelijken springt één provincie eruit. Alleen de provincie Flevoland laat een toename zien in aantal ketenfilialen (+25). De overige provinces laten allemaal een afname zien in het aantal ketenfilialen (variërend van -87 tot -608).

Laat ik eens een niveau dieper kijken:

Welke branches laten in welke provincies de meeste groei zien?

Provincie-branche-blauwtint

De branche Modewarenhuis springt er in dit geval in positieve zin uit. Bij deze branche moet u denken aan ketens als C&A, terStal, H&M, en Primark.

Bent u op zoek naar een huurder?
Vraag naar onze Ketenbarometer. Een overzicht welke ketens krimpen, welke gelijk blijven en welke toenemen. De huidige stand wordt hierbij vergeleken met één jaar ervoor.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.