Top 100 winkelformules in België (2017)

Ook dit jaar hebben we voor België en Nederland een Top 100 winkelformules gemaakt. In dit blog zal ik een aantal opvallende ontwikkelingen in de Top 100 aan bod laten komen. Wilt u meer in detail weten wat de stand is, dan kunt u de top 100 gratis downloaden.

Banken

In de Top 100 staan maar liefst 10 banken waarvan 7 in de top 10. Lijstaanvoerder is BNP Paribas Fortis met 793 vestigingen. Vorig jaar waren dit er nog 824.

Een opvallende stijger binnen de bankensector is Beobank. Vorig jaar nog op positie 36, nu op 25.

Reisbureau

Hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 100 is een reisburo: TUI (46e plaats). Opvallend, in een wereld waar steeds meer reizen op internet worden geboekt. Maar het gaat hier om een nieuwe naam voor een bestaande formule (Jetair). De Duitse reisgroep TUI heeft haar Europese merken samengebracht onder het merk TUI. Zo veranderde in Nederland Arke in TUI.

In de Top 100 staan nog twee andere reisbureaus: Selectair (89) en Neckermann (95)

Telecom

Een vergelijkbare ontwikkeling zien we in de telecombranche. Mobistar is in 2016 verder gegaan als Orange. Orange is daardoor een nieuwe binnenkomer op positie 47.

In totaal zijn er drie telecomformules in de Top 100. Op de hoogste positie staat Proximus (35) met 201 vestigingen. Op positie 71 staat Base shop.

Supermarkten

De supermarkten domineren de Top 10 op basis van winkelverkoopvloeroppervlak met maar liefst 7 winkelformules. De onbetwiste nummer één is Carrefour Market met ruim 537.000 m2 WVO, gevolgd door Colruyt en ALDI-Markt.

Wilt u de Top 100 (inclusief vloeroppervlak of aantal filialen) ontvangen?

Vraag GRATIS Top 100 winkelformules aan

 

 

Nicole Dirksen

Nicole Dirksen-Janken werkt bij Locatus als projectleider / data-analist. Zij maakt met name analyses op basis van een specifieke onderzoeksvraag van de klant. Voortdurend met haar neus in de data, blogt zij over trends in de verschillende branches.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.