Zijn er overeenkomsten tussen UnitID 138.293 en Locatus?

Ik ben iemand die graag in de keuken van een ander bedrijf kijkt. Beetje nieuwsgierig ook wel.  Je bent immers nooit te oud om te leren. Om het een beetje spannend te houden noem ik nog geen naam, maar het UnitID van het betreffende verkooppunt in onze database.

Zo ging ik laatst op bezoek bij een sponsor van de vereniging waarvan ik voorzitter was. Zijn bedrijf heeft ook een museum. Unit 138.293 in onze database.

Ik keek mijn ogen uit. Prachtige producten vanuit het pure vakmanschap. Nou ik zal het maar zeggen, Unit 138.293 is Touwslagerij Steenbergen. Een uniek bedrijf midden in het mooie Gorssel. Men maakt er met machines van begin vorige eeuw prachtige dunne en dikke touwen. Met recht de klant vraagt en Steenbergen draait. Vervolgens worden hier allerlei mooie klimnetten en andere producten van “geknoopt”. Gewoon nog handwerk dus.

In deze branche is men op zoek naar nieuwe markten en nieuwe producten.  Samen met ontwerpers worden momenteel allerlei nieuwe gebruiksartikelen van touw ontwikkeld. Had u bij een touwslagerij aan interieurdesign gedacht? Ik niet. Vloerkleden, lampen en een poef van touw behoren tot het assortiment.

Touwslagerij Steenbergen en Locatus.
Twee totaal verschillende bedrijven.
Maar toch zie ik ook overeenkomsten.

Bij Locatus is net als bij de touwslagerij handwerk essentieel: 12 beroepswinkelaars zijn dag in dag uit onderweg om alle data te verzamelen. Ook  bij ons is sprake van een arbeidsintensief proces. En net als bij de touwslagerij ontwikkelen wij weer nieuwe innovatieve producten vanuit een bestaande basis: onze database.

Beide bedrijven staan voor kwaliteit.  Als je op  3 meter hoogte in een klimtouw hangt, wil je wel dat je kunt vertrouwen op het touw.  En als je investeringsbeslissingen over retail baseert op Locatus data wil je hier ook blind op kunnen vertrouwen.

Toen ik vertrok zei ik:  “Dat dit bestaat, geweldig”. Een opmerking die ik bij Locatus ook vaak van nieuwe klanten hoor.

Genoeg overeenkomsten dus.

springtouw

 

 

 

 

PS. De eigenaar had me goed geobserveerd.  Ik kreeg bij vertrek een springtouw mee….

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.