Zo kun je ook succesvol een winkel runnen…

“JAAAAHHHHH!!!!. De RAADWATHETISKWIS…….Wie het eerst raadt wat het is wint, dit überhippe en lokale product!” Wie de kookwinkel OOK in Woerden via social media volgt, wordt wekelijks geprikkeld om een nieuwe aanwinst uit de winkel te herkennen. Met als gevolg een grote schare fans. Mensen die stiekem gaan neuzen in de winkel. En dan toch met meer thuiskomen dan het plan was. Gekocht in plaats van gewonnen.

Zelf heb ik ook de neiging om even te gaan kijken wat het Mystery Product is. Maar afgelopen week was dit niet nodig. Ik wist binnen een seconde wat het was. Ik had immers in de krant al een artikel gezien over de originele fietskaasbel van Marcha. Dat was op woensdag. Donderdag om 16 uur waren de eerste 100 fietskaasbellen uitverkocht. Zelf had ik nog net # 93 en 94 gescoord. Tien minuten later was het schap leeg.

OOK is een winkel met trendy kookspullen, aangevuld met cadeau-artikelen. Als je niet van koken of bakken houdt kun je er ook terecht voor een wenskaart, een klok of…. een fietsbel. Ik ben niet echt een keukenprinses, maar toch kan ik de winkel niet langslopen zonder er binnen te gaan. En dan blijft er vaak toch wel weer iets aan mijn vingers plakken. Al zijn het die grappige kleurrijke cocktailprikkers voor 2 euro, een kookboek voor mijn broer, die wel een keukenprins is, of die kaart met  geestige tekst. Dat je er ook een kleinigheid kunt kopen, zorgt ervoor dat ik met regelmaat even rond durf te snuffelen. Toch een vereiste voor een winkel in een kleinere woonplaats.

Leuke winkel.
Ik ben fan.
Maar…

een jaar geleden kreeg ik het benauwd. De bovenverdieping werd leger en leger. Zou het niet meer goed gaan met mijn favoriete winkel? Er verschenen tafels, stoelen en tenslotte een koffiebar. Liever opvullen met tafeltjes dan een kapitaal aan voorraad, vroeg ik me sceptisch af. Ik zag het somber in en maakte me op voor het volgende leegstaande winkelpand.

Ondertussen zijn we een jaar verder.
En inderdaad, er hangt een bordje met te huur op het pand.
Nog wel een beetje verstopt.

Niet omdat ze er mee gaan stoppen.
Nee, de winkel gaat verhuizen en zelfs uitbreiden.

Als ik de winkel eerder was gaan volgen op Facebook had ik me minder zorgen gemaakt. Daar kun je de ontwikkelingen moeiteloos volgen. Angst voor teveel commerciële berichten houdt me meestal tegen om een winkel te like-en. In dit geval onterecht. Niet de ene verkoopactie na de andere. In tegendeel, er wordt op humoristische wijze volop (uit)gedeeld:
grappige wetenswaardigheden,
een homemade instructiefilmpje van een fluitend kookei,
prijzen voor de Raadwathetiskwis,
aankondigingen voor creatieve workshops,
of cartoons over het wel en wee van de winkel…

ook15jaar1

workshoptegeltjeshakkenOOK1nieuwepandOOK1

 

 

 

 

 

OOK
een naam met een vooruitziende blik
nu een kookwinkel
straks ook
workshopruimte
vergadergelegenheid
en koffiezaak
met terras in de middagzon
gerund door enthousiaste ondernemers
die ook kunnen
illustreren,
schilderen
musiceren,
professioneel klussen,
en etaleren.

Creativiteit & ondernemerschap: zo kan het OOK.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.