Hebben jullie die retailinformatie van België ook? #durf-te-vragen

Data zit in ons DNA.
Zeker retaildata.

Maar welke data nu precies?
En hoe helpen deze retaildata u verder?

Als data expert houden we van overzicht in de data. Daarom hebben we een aantal kengetallen over de retail in België in één factsheet op een rij gezet. Om u een idee te geven wat er zoal beschikbaar is.

Dat wil niet zeggen dat u alles nodig heeft.

Maar wél dat de database uitgebreid en compleet is en u hier (zeer waarschijnlijk) kunt vinden wat u zoekt. Dus durf te vragen, we denken graag met u mee hoe we uw vragen het best kunt beantwoorden.

Alvast een paar kengetallen.
En vragen die we kunnen beantwoorden.

220 branches

Van damesmode tot supermarkt, van kapper tot tankstation, van bioscoop tot tattooshop. Alle branches waar u maar iets over wilt weten.

1.588 winkelketens | filialiseringsgraad 18,1%

Deze 1.588 winkelketens nemen krap 1/5 van alle winkelpanden in beslag. Om een goed beeld te hebben van de markt is ook informatie over zelfstandigen (81,91%) essentieel. Geen probleem, die informatie hebben we ook.
Dus wilt u weten waar uw concurrenten zitten en waar voor u nog potentieel is voor nieuwe winkels? Onze data vertellen het u precies.
Of juist weten welke winkelketens in soortgelijke centrumgebieden of winkelcentra zitten en nog niet bij u? Wij brengen dit snel en overzichtelijk in kaart.

199.345 verkooppunten

Het getal is minder belangrijk. Wat we willen zeggen is dat het álle verkooppunten in België zijn. Niet alleen in centrumgebieden en winkelcentra, maar ook baanlocaties en verspreide winkels. Dus wilt u een bepaald (winkel)gebied in kaart brengen, dan hebben wij direct de actuele data beschikbaar. Ook als u een branche landelijk in kaart wilt hebben.

Trendcijfers en gezondheid winkelgebied

Locatus verzamelt de informatie al ruim 20 jaar, dus weten ook hoe de retailmarkt zich ontwikkelt. Zo staat in de factsheet de landelijke ontwikkeling van de filialisering en leegstand sinds 2014 en zie je welke type winkelgebied het ‘gezondst’ is volgens de Retail Risk Index. Voor u kunnen we ook verder inzoomen naar een bepaald winkelgebied.

En wist u bijvoorbeeld dat…

…het aantal verkooppunten afneemt?
…het aantal winkelpanden (detailhandel) relatief sneller afneemt?
…de leegstand in België en Nederland het afgelopen jaar – tegen ieders verwachting in – ook is afgenomen?

Download kengetallen België

 

 

Stel uw vraag aan Frans Smit

Frans adviseert retailers, vastgoedpartijen en overheid. Hij komt graag langs of vertelt via Teams meer over ons online dataplatform. Of over hoe onze experts u kunnen helpen in de juiste retaillocaties te investeren.

Niets meer missen?

Wilt  u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van retail?

 

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of ons blog.